Bakerens Utvalgte og Våre groveste brød

Dette er KIWIs største brødlansering noensinne: Se det nye utvalget her

I lang tid har KIWI jobbet tett sammen med Bakehuset for å kunne gi kundene det de ønsker seg: Enda bedre brød og variert utvalg i våre butikker – nå også med smaksgaranti! Disse brødene er dessverre ikke tilgjengelig i Nord-Norge.

De fleste av oss spiser 2-3 måltider med brød hver dag, så det er ingen underdrivelse å si at godt og sunt brød er en viktig faktor i hverdagen til mange nordmenn. Derfor var det heller ikke vanskelig for KIWI å lytte til kundene som ønsket seg enda bedre brød i våre butikker.

Vi sendte ønsket videre til Bakehuset, som tok utfordringen på strak arm! Etter over ett år med testing, utvikling og perfeksjonering, er vi nå så stolte over våre splitter nye brød at vi uten å nøle tilbyr alle våre kunder en smaksgaranti på de nye brødene: Er du ikke fornøyd, får du bytte det i et hvilket som helst annet brød. Nå som KIWI har fått et enda bedre og mer variert brødutvalg, burde det ikke være vanskelig å finne seg en ny favoritt.

(NB: Disse brødene er dessverre ikke tilgjengelig i Nord-Norge.)

Dette er de nye brødene hos KIWI

Bakerens utvalgte og Våre groveste brød er nyheter med smaksgaranti i alle KIWIs butikker. Våre groveste Matpakkebrød og Havrebrød kommer også ferdig skåret.

Nyhetene i brødutvalget hos KIWI består av et stort utvalg helt nye brød som til sammen skal dekke etterspørselen av kjente og kjære brødtyper fra våre kunder, samtidig som vi får et enda større utvalg av premium brød enn tidligere. Det betyr at vi også har gjort noen endringer blant våre eksisterende brød. Hvis du oppdager at ditt tidligere favorittbrød ikke lenger er å finne i brødhyllene hos din lokale butikk, vil du her få gode tips til hvilke av de nye brødene vi tror du vil like godt i stedet!

Gå rett til:

Dette er Bakernes utvalgte brød

Bakerens utvalgte er en serie med premium brød som selges i alle KIWI-butikker.

Bakerens utvalgte er rett og slett en serie med våre beste brød. Her har bakerne jobbet i lang tid med å utvikle den beste bakeprosessen for å få frem den beste smaken i brødene, samtidig som de holder seg saftige enda lenger enn tidligere brød. Her brukes kun de beste råvarene. En større del av bakeprosessen gjøres også for hånd, til forskjell fra de fleste andre brød man vanligvis kjøper i dagligvarebutikken.

Tid er en viktig faktor i Bakerens utvalgte brød, og de fire forskjellige brødene i serien trenger alle ulike råvarer, fremgangsmåter og tid. Surdeigen som brukes i brødene setter i gang prosesser som er med på å gi det ferdige brødet aroma, smak og holdbarhet.

- Til noen av disse brødene lager vi også en fordeig, som får modne i flere timer før vi blander inn resten av ingrediensene og elter deigen, avslører baker og produktutviklingssjef Amund Skrutvold i Bakehuset.

Havre- og Surdeigsbrødet har i tillegg ekstra lang hevetid på over 12 timer. På den måten utvikles det ekstra mye smak, aroma og den karakteristiske teksturen i brødet.

- I tillegg til de gode råvarene, er det å ha kontroll på tid og temperatur nøkkelen til å bake et godt og smakfullt brød. Det er det som er godt håndverk, sier Skrutvold.

Bakerens utvalgte består av disse brødene

Kornbrød

Bakerens utvalgte kornbrød

 • Grovhet: 28 %
 • Vekt: 680 gram

Bakerens utvalgte Kornbrød er et saftig som smaksrikt brød med mye frø og korn. Brødet passer godt til smaksrikt kjøttpålegg, salater og ost.

Surdeigsbrød

Bakerens utvalgte Surdeigsbrød

 • Grovhet: 40 %
 • Vekt: 550 gram

Bakerens utvalgte Surdeigsbrød er et mildt surdeigsbrød med en høy andel surdeig av rug og lang modningstid. Dette gir brødet gode og balanserte smaker, og en myk krumme. Brødet er formet for hånd og dekorert med gresskarkjerner for en nøtteaktig smak.

Havre- & surdeigsbrød

Bakerens utvalgte Havre- & surdeigsbrød

 • Grovhet: 58 %
 • Vekt: 530 gram

Bakerens utvalgte Havre- & surdeigsbrød er et brød med meget saftig krumme og en god, rund smak. Mye vann som er jobbet inn i deigen gjør brødet svært saftig, mens en lang modningstid på minst 12 timer utvikler de gode smakene og den saftige krummen. Brødet har en tynn skorpe med en god smak av havregryn.

Gourmetloff

Bakerens utvalgte Gourmetloff

 • Grovhet: 0 %
 • Vekt: 520 gram

Bakerens utvalgte Gourmetloff er en mektig loff bakt med smør og surdeig av hvete. Maisgrist gir en ekstra god skorpe, mens krumma er myk og smakfull. Dette er en loff som passer til godt pålegg, skalldyr og som middagstilbehør.

Tips! Krumme er navnet på innmaten i brødet etter at det er stekt. Strukturen på denne varierer fra brød til brød. 

Dette er Våre groveste brød

Våre groveste Matpakkebrød er ett av seks nye, smakfulle brød som alle har over 80 prosent grovhet.

I KIWI ønsker vi å være best i klassen når det kommer til utvalget av grovt brød i våre butikker. Vår nye brødserie Våre Groveste Brød har mer enn 80 % på Brødskalaen med mye fullkornsmel, hele korn og kli, noe som bidrar til å gi brødene et høyt innhold av fiber. De holder seg likevel saftige fordi bakerne lar det grove melet ligge lenge i bløt, slik at det får god tid til å bli mettet på vann.

- Deretter tilsetter vi surdeig og resten av ingrediensene, før vi elter deigen lenge og godt. Riktig elting er viktig for å få den teksturen vi ønsker i brødet, og god hviletid må til for å utvikle de gode smakene, forteller baker og produktutviklingssjef Amund Skrutvold i Bakehuset.

Når brødene er ferdig hevet, blir hvert av disse stekt i en godt oppvarmet ovn hvor både temperatur og steketid er tilpasset hver enkelt oppskrift. På den måten får vi akkurat den skorpen og krummen vi ønsker for det enkelte brødet.

Våre groveste brød består av disse brødene

Grovbrød 

Våre Groveste Grovbrød

 • Grovhet: 100 %
 • Vekt: 750 gram

Våre groveste Grovbrød er et 100 prosent grovt brød bakt med fullkornsmel av hvete og rug samt hvetekli. Kombinasjonen med surdeig av rug og malt av bygg gir en fyldig og rund smak til brødet. Brødene blir bakt tett sammen slik at de blir ekstra saftige og myke med mindre skorpe. Hvis du tidligere har kjøpt Naturlig Sunt Grovbrød, vil du garantert også like Våre groveste Grovbrød.

Kornbrød

Våre Groveste Kornbrød

 • Grovhet: 83 %
 • Vekt: 750 gram

Våre groveste Kornbrød er et ekstra grovt brød bakt med hvete, rug og havre. Brødet har den milde smaken fra surdeig av hvete, kombinert med en nøtteaktig smak fra solsikkekjerner og linfrø. Brødet er også rundstekt med et snitt som gir en god og smakfull skorpe rundt hele brødet. Våre groveste Kornbrød er tilgjengelig i de fleste KIWI-butikker.

Havrebrød

Våre Groveste Havrebrød

 • Grovhet: 85 %
 • Vekt: 750 gram

Våre groveste Havrebrød er bakt i form, noe som gir et saftig brød og god skorpe. Brødet er bakt med mye havre; både havremel, havregryn og havrekli, som gir en litt nøtteaktig smak. Sirup runder av smaken med litt sødme og gir brødet en balansert god smak. Brødet er bakt uten hele korn og frø, og du får også kjøpt dette som ferdig skåret brød i alle KIWIs butikker.

Speltbrød

Våre Groveste Speltbrød

 • Grovhet: 84 %
 • Vekt: 620 gram

Våre groveste Speltbrød har en balansert smak av spelt og surdeig av rug. Brødet er også bakt med solsikkekjerner og havregryn, noe som gir det en god tekstur og nøtteaktig smak. Brødene er bakt tett sammen slik at de blir ekstra saftige og myke med mindre skorpe. Har du kjøpt et av KIWIs andre speltbrød tidligere? Gled deg, dette er en enda bedre variant.    

Matpakkebrød

Våre Groveste Matpakkebrød

 • Grovhet: 82 %
 • Vekt: 680 gram

Våre groveste Matpakkebrød er et formstekt brød med god smak. Brødet er bakt med hvete, rug, havre og durumhvete. Surdeig av rug, melk og sirup balanserer smaken og gir et saftig brød som er godt egnet til matpakken. Du får også kjøpt dette brødet ferdig oppskåret. PS! Pleier du å kjøpe det grønne KIWI-brødet? Da lover vi at du kommer til å like matpakkebrødet også.

Markabrød

Våre Groveste Markabrød

 • Grovhet: 100 %
 • Vekt: 660 gram

Våre groveste Markabrød er et kompakt og smakfullt grovbrød i liten form, og er derfor også merket som et av «Våre Minste» brød. Perfekt for dem som ikke er så mange! Brødet er bakt med surdeig av rug, og med havregryn, helkorn av hvete, solsikkekjerner og linfrø. Dette er en kombinasjon som gir mye smak og god tekstur. Markabrødet er tilgjengelig i de fleste KIWI-butikker.

Savner du et brød? Se her!

Vi er helt sikre på at et av våre nye brød vil kunne bli ditt nye favorittbrød.

Det nye brødutvalget hos KIWI består av helt nye grovbrød og premium brød, som alle er saftigere og smaker enda bedre enn noen av brødene du kanskje savner fra tidligere.

Når vi teller med alle lokale brød og variasjoner, selges det over 300 forskjellige brød i KIWIs nesten 700 butikker. I forbindelse med vår største nyhetslansering på brødfronten noensinne, vil du også oppdage at det har skjedd noen endringer i vårt opprinnelige brødutvalg.

Noen varianter har måttet gå ut for å gi plass til enda bedre brød. Her er en guide til deg som kanskje vil savne noen av våre mest solgte varianter:

Naturlig Sunt-brødene 

Selv om Naturlig Sunt-serien forsvinner, vil brød med de forskjellige korntypene fortsatt være å finne i din lokale KIWI-butikk. Naturlig Sunt Grovbrød blir byttet ut med Våre groveste Grovbrød, mens Naturlig Sunt Speltbrød har fått en enda bedre erstatter i Våre Groveste Speltbrød. Hvis du var ekstra glad i Naturlig Sunt Havrebrød, er vi sikker på at du også kommer til å like Våre Groveste Havrebrød. Dette brødet inneholder mer havre og har en merkbart bedre smak på grunn av den nye bakeprosessen.

Skibrød og Naturlig Sunt Kornbrød

Begge disse brødene blir borte, men inn kommer i stedet Våre Groveste Kornbrød i de fleste KIWI-butikker. Hvis vi skal prøve å sammenligne disse, kan vi nesten kalle det for en optimalisert og enda mer smakfull variant av de tidligere brødene?

KIWI Grovbrød

Mange kjøper brødet i den grønne, lett gjenkjennelige emballasjen hver uke. Det grønne KIWI-brødet forsvinner slik du kjenner det, men Våre Groveste Matpakkebrød vil nok oppleves som en fullgod erstatning. Matpakkebrødet er bakt med mye grovt mel og ekstra fokus på god smak, som er mulig takket være en helt ny bakeprosess.

Våre minste brød

Serien med de små brødene har vært et populært valg i KIWIs butikker siden lanseringen i 2015. Våre minste Seterbrød kommer i ny brødpose, men vil fortsatt være å finne i alle butikker. I tillegg vil det komme inn et nytt, mindre brød som heter Våre groveste Markabrød i de fleste KIWI-butikker. Markabrødet vil også være en god erstatning for deg som var glad i Våre minste Skogsbrød. Likte du Våre minste Åkerbrød godt, bør du smake Bakerens utvalgte Havre- & surdeigsbrød i stedet, mens du som foretrakk Våre minste Speltbrød kommer til å like Våre groveste Speltbrød.

Våre minste Engloff har vært veldig populær til skalldyr og som tilbehør til middagsmat, men vi er ganske sikre på at du også kommer til å like Bakerens utvalgte Gourmetloff.

Smaksgaranti på KIWIs nye brød

Med KIWIs Smaksgaranti på Bakerens utvalgte og Våre groveste brød, får du bytte brødet i et annet hvis du ikke er fornøyd. Garantien gjelder frem til 31.12.2020.

Smaksgarantien på alle de nye brødene i Bakerens utvalgte og Våre groveste brød-seriene vil gjelde ut hele 2020. Liker du ikke, eller er du ikke fornøyd med et av de nye brødene, kan du bytte det i hvilket som helst annet brød. Man trenger ikke å ta med brødet tilbake, det holder med kvitteringen eller brødposen.

Vi har jobbet hardt med å kunne tilby våre kunder saftige og smakfulle brød som holder seg enda bedre enn tidligere, og er sikker på at du kommer til å finne deg en ny favoritt innen året er omme!