Bakerens Utvalgte og Våre groveste brød

Stort utvalg hos KIWI: Slik velger du det rette brødet

I lang tid har KIWI jobbet tett sammen med Bakehuset for å kunne gi kundene det de ønsker seg: Enda bedre brød og variert utvalg i våre butikker. Disse brødene er dessverre ikke tilgjengelig i Nord-Norge.

Nordmenn er glad i brød, og det er det god grunn til. For ikke bare er det praktisk til frokost og lunsj, eller som tilbehør til middagen, men det er også en viktig kilde til fiber og andre næringsstoffer.

De fleste av oss spiser 2 til 3 måltider med brød hver dag, så det er ingen underdrivelse å si at godt brød er en viktig del av hverdagskosten til mange nordmenn. Derfor var det heller ikke vanskelig for KIWI å lytte til kundene som ønsket seg enda bedre brød i våre butikker.

Vi sendte ønsket videre til Bakehuset, som tok utfordringen på strak arm! Etter over et år med testing, utvikling og perfeksjonering, kunne vi i september 2020 stolt vise frem vår aller største brødlansering noensinne: De to brødseriene Bakerens Utvalgte og Våre Groveste. I januar 2021 ønsket vi i tillegg et nytt brød i Bakerens Utvalgte-serien velkommen, nemlig speltbrød.

Sesam & Solsikkebrød fra Bakerens Utvalgte.
Sesam- og Solsikkebrød er det nyeste brødet i Bakerens Utvalgte-serien.

Nå slår vi til igjen, og utvider Bakerens Utvalgte-serien. Bakerens Utvalgte Sesam- og Solsikkebrød er en brødnyhet som er både grov og luftig. Nå som KIWI har fått et enda bedre og mer variert brødutvalg, er det enkelt å finne en brødfavoritt.

NB: Disse brødene er dessverre ikke tilgjengelig i Nord-Norge.

Dette er Bakernes Utvalgte

Bakerens Utvalgte er en serie med premium brød.
Bakerens Utvalgte er en serie med premium brød som selges i alle KIWI-butikker, bortsett fra i Nord-Norge.

Bakerens Utvalgte er en serie brød hvor fokuset er gode råvarer og lange liggetider. Her har bakerne jobbet i lang tid med å utvikle den beste bakeprosessen for å få frem den beste smaken i brødene, samtidig som de holder seg saftige enda lenger enn tidligere brød. Her brukes kun de beste råvarene. En større del av bakeprosessen gjøres også for hånd, til forskjell fra de fleste andre brød man vanligvis kjøper i dagligvarebutikken.

Tid er en viktig faktor i Bakerens Utvalgte brød, og de fire forskjellige brødene i serien trenger alle ulike råvarer, fremgangsmåter og tid. Surdeigen som brukes i brødene setter i gang prosesser som er med på å gi det ferdige brødet aroma, smak og holdbarhet.

- Til noen av disse brødene lager vi også en fordeig, som får modne i flere timer før vi blander inn resten av ingrediensene og elter deigen, avslører bakermester og produktutviklingssjef Amund Skrutvold i Bakehuset.

Speltbrødet har i tillegg ekstra lang hevetid på over 12 timer. På den måten utvikles det ekstra mye smak, aroma og den karakteristiske teksturen i brødet.

- I tillegg til de gode råvarene, er det å ha kontroll på tid og temperatur nøkkelen til å bake et godt og smakfullt brød. Det er det som er godt håndverk, sier Skrutvold.

Sesam- og Solsikkebrød

 • Grovhet: 60 %
 • Vekt: 680 gram

Sesam- og solsikkebrødet er et luftig brød med langsgående snitt, og en god skorpe dekorert med sesam. Brødet er 60 % grovt og nøkkelhullsmerket, slik at du kan være sikker på at du har valgt det aller beste for de du er glad i.  

Speltbrød

 • Grovhet: 80 %
 • Vekt: 530 gram

Bakerens Utvalgte Speltbrød er vårt første premiumbrød som er bakt med mel fra spelt. Det er ekstra grovt og nøkkelhullsmerket. I likhet med havre- og surdeigsbrødet, er også speltbrødet bakt med store mengder vann. Dette, sammen med lang modningstid, gjør at brødet blir svært saftig, får store porer og en god og rund smak. Speltbrødet har i tillegg en tynn skorpe med smak av røstede sesamfrø.

Kornbrød

 • Grovhet: 28 %
 • Vekt: 680 gram

Bakerens utvalgte Kornbrød er et saftig som smaksrikt brød med mye frø og korn. Brødet passer godt til smaksrikt kjøttpålegg, salater og ost.

Dette er Våre Groveste

Våre groveste Matpakkebrød.
Våre groveste Matpakkebrød er ett av seks nye, smakfulle brød som alle har over 80 prosent grovhet.

I KIWI ønsker vi å være best i klassen når det kommer til utvalget av grovt brød i våre butikker. Våre Groveste har mer enn 80 % på brødskalaen med mye fullkornsmel, hele korn og kli, noe som bidrar til å gi brødene et høyt innhold av fiber. De holder seg likevel saftige fordi bakerne lar det grove melet ligge lenge i bløt, slik at det får god tid til å bli mettet med vann.

- Deretter tilsetter vi surdeig og resten av ingrediensene, før vi elter deigen lenge og godt. Riktig elting er viktig for å få den teksturen vi ønsker i brødet, og god hviletid må til for å utvikle de gode smakene, forteller bakermester og produktutviklingssjef Amund Skrutvold i Bakehuset.

Når brødene er ferdig hevet, blir hvert av disse stekt i en godt oppvarmet ovn hvor både temperatur og steketid er tilpasset hver enkelt oppskrift. På den måten får vi akkurat den skorpen og krummen vi ønsker for det enkelte brødet. 

Grovbrød

 • Grovhet: 100 %
 • Vekt: 750 gram

Våre Groveste Grovbrød er et 100 prosent grovt brød bakt med fullkornsmel av hvete og rug samt hvetekli. Kombinasjonen med surdeig av rug og malt av bygg gir en fyldig og rund smak til brødet. Brødene blir bakt tett sammen slik at de blir ekstra saftige og myke med mindre skorpe.

Kornbrød

 • Grovhet: 83 %
 • Vekt: 750 gram

Våre Groveste Kornbrød er et ekstra grovt brød bakt med hvete, rug og havre. Brødet har den milde smaken fra surdeig av hvete, kombinert med en nøtteaktig smak fra solsikkekjerner og linfrø. Brødet er rundstekt med et snitt som gir en god og smakfull skorpe rundt hele brødet. Våre groveste Kornbrød er tilgjengelig i de fleste KIWI-butikker.

Havrebrød

 • Grovhet: 85 %
 • Vekt: 750 gram

Våre Groveste Havrebrød er bakt i form, noe som gir et saftig brød og god skorpe. Brødet er bakt med mye havre; både havremel, havregryn og havrekli, som gir en litt nøtteaktig smak. Sirup runder av smaken med litt sødme og gir brødet en balansert god smak. Brødet er bakt uten hele korn og frø, og du får også kjøpt dette som ferdig skåret brød i alle KIWIs butikker.

Speltbrød

 • Grovhet: 84 %
 • Vekt: 620 gram

Våre Groveste Speltbrød har en balansert smak av spelt og surdeig av rug. Brødet er også bakt med solsikkekjerner og havregryn, noe som gir det en god tekstur og nøtteaktig smak. Brødene er bakt tett sammen slik at de blir ekstra saftige og myke med mindre skorpe. Har du kjøpt et av KIWIs andre speltbrød tidligere? Gled deg, dette er en enda bedre variant.   

Matpakkebrød

 • Grovhet: 82 %
 • Vekt: 680 gram

Våre Groveste Matpakkebrød er et formstekt brød med god smak. Brødet er bakt med hvete, rug, havre og durumhvete. Surdeig av rug, melk og sirup balanserer smaken og gir et saftig brød som er godt egnet til matpakken. Du får også kjøpt dette brødet ferdig oppskåret.