Nyhet hos KIWI: Funkygine Fiberrundstykker

Brødsuksessen til Funkygine fortsetter!

Nyhet! Funkygine fiberstykker finnes nå i KIWI-butikker.

Siden lanseringen i 2019 har Bakehuset solgt mer enn tre millioner Funkygine Fiberbrød. Nå følges suksessen opp med rundstykker i samme serie!

I september 2019 ble Funkygine Fiberbrød lansert hos KIWI i samarbeid med Bakehuset, og nyheten gikk rett inn på topplisten over de mest solgte brødene hos KIWI. Etter dette har suksessen vedvart, og brødet, som har en grovhetsprosent på 93 prosent, er fortsatt et av Norges mest populære brød.

Det er for øvrig ikke bare forbrukerne som er begeistret. Brødet fikk terningkast seks da bramat.no testet grovbrød i januar i fjor, og foruten den høye grovhetsprosenten trakk testpanelet frem at brødet inneholder en helt grei mengde salt.

En spennende nyhet

Nyhet! Funkygine fiberstykker finnes nå i KIWI-butikker (med unntak av Nord-Norge). 📸Bakehuset
Nyhet! Funkygine fiberstykker finnes nå i KIWI-butikker (med unntak av Nord-Norge). 📸Bakehuset

Nå tar Bakehuset og Funkygine samarbeidet et skritt videre og lanserer Funkygine Fiberstykker - en nyhet som har vært etterspurt av mange.

– Samarbeidet med Funkygine har gitt svært gode resultater. Det har gitt gode resultater både i antall solgte brød, men også ved at hun fremsnakker grovt brød, sier markedsdirektør hos Bakehuset AS, Gry Thomsen.

Hun forteller at både Bakehuset og Funkygine, eller Jørgine Massa Vasstrand som hun egentlig heter, har fått flere henvendelser fra folk som etterspør rundstykker med samme smak og grovhet som brødet.

– Mange av hennes følgere er yngre og bor alene, og da blir det for mye å kjøpe og spise et helt brød, sier Thomsen.

NB: Nyheten Funkygine Fiberstykker er dessverre ikke tilgjengelig i Nord-Norge. 

Sunt og godt

Det er imidlertid ikke bare de unge som kommer til å sette pris på denne nyheten. Rundstykkene kommer i en praktisk forpakning på tre, og er i likhet med brødet også svært saftige. De har i tillegg en grovhet på 89 %, er nøkkelhullsmerket og rike på proteiner og kostfiber. Et godt, sunt og praktisk produkt, med andre ord.

– Det er anbefalt at voksne har et inntak på 25-35 gram kostfibre daglig, og ved å velge disse rundstykkene er du på god vei. Ett rundstykke gir 7,4 gram fiber, sier Thomsen.

Kostfibre er en fellesbetegnelse på karbohydrater som ikke blir fordøyd i tynntarmen, men fortsetter til tykktarmen, der kroppen kan nyttiggjøre seg av fibrene.

Kostfiber bidrar blant annet til å styrke immunforsvaret, forebygge diabetes, stabilisere blodsukkeret, senke kolesterolet, forebygge forstoppelse, gi en stabil vekt og i tillegg er det bra for tennene.

Noe av det beste er likevel at grove kornprodukter smaker veldig godt.

Funkygine Fiberstykker er både gode og mettende. Her sammen med Funkygine fiberbrød. 📸Bakehuset
Funkygine Fiberstykker er både gode og mettende. Her sammen med Funkygine fiberbrød. 📸Bakehuset

God metthetsfølelse

I forbindelse med lanseringen av fiberbrødet, sa Jørgine Massa Vasstrand til KIWI at grovt brød er en naturlig del av hennes kosthold.

– Jeg liker å variere og kombinere skivene mine med ulike typer pålegg og mye grønt. Det er så sykt mye digg du kan lage, sa hun.

Hun fortalte at hun mener grovt brød er en fin kilde til både fiber og langsomme karbohydrater.

– Ved å spise grovt brød får jeg i meg bra med fiber, samtidig som det gir energi som varer og en god metthetsfølelse, sa hun.