Mange er glade i knekkebrød, enten til frokost eller som mellommåltid. Men er du obs på hvilke som er gode brødalternativer, og hvilke som passer best til dessert?
Spesielt de «hjemmelagde» knekkebrød-variantene har blitt veldig populære de siste årene, og ernæringstester viser at det også er disse som er de sunneste alternativene i knekkebrødhylla.
Da Matkontrollen på TV2 tidligere i vår gjorde en test av de 15 mest solgte knekkebrødene i landet, kom Grovkrisp sesam & linfrø fra Synnøve Finden ut best på ernæring og smak (totalscore).
Nøkkelhullet er et symbol som skal gjøre det enkelt for folk å velge sunnere matvarer innen matvaregrupper og dermed øke muligheten til å sette sammen et sunt og variert kosthold i tråd med myndighetenes kostråd.
Den 1. mars 2015 trådte ny forskrift i kraft, og kravene for å benytte merket ble strengere og tydeligere.
Merkeordningen setter krav til minimumsinnhold av kostfiber og maksimumsinnhold av fett, mettet fett, salt og sukker i matvarer som inngår i merkeordningen.
Sammenlignet med andre matvarer innen samme varegruppe, oppfyller produkter med Nøkkelhullet ett eller flere av disse kravene. En matvare merket med Nøkkelhullet betyr derfor at den er et sunnere valg innen sin matvaregruppe.
Hensikten med ordningen er også å stimulere matvarebransjen til å utvikle flere produkter med mindre fett, sunnere fettsyresammensetning, mindre salt og sukker samt med mer kostfiber, fullkorn, grønnsaker og frukt.