Stor ernæringstest av grovt brød

Dette er det sunneste brødet du får hos KIWI

Brød er en viktig del av det norske kostholdet, og vi er flinke til å stadig velge grovere varianter. Nå har bramat.no testet de sunneste norske grovbrødene, og gir full pott til en av KIWIs bestselgere!

Visste du at over halvparten av alle brødene KIWI selger er enten grove eller ekstra grove?

Det aller groveste av dem heter, passende nok, «100% grovt» - og ble nylig belønnet med toppkarakter i ernæringstesten til bramat.no.

 - En av testens vinnere! Grovhetsprosent på 100, lite salt og bra med fiber.  

Dette brødet er et av KIWIs mest solgte brød, og er også brødet med det laveste saltinnholdet i våre butikker.

Naturlig Sunt er et godt valg

Også brødserien Naturlig Sunt kommer godt ut av testen, med terningkast fem på tre av fire brød. Her finner du flere gode oppskrifter på enkel turmat og matpakker laget med Naturlig Sunt-brødene.

Brødserien Naturlig Sunt selges hos KIWI.Disse testvinnerne er gode nyheter for KIWIs kunder, som vi vet er glade i sunt brød. Faktisk økte salget av KIWIs sunneste brød (grove og ekstra grove) med 20 prosent i 2016, og det er ingen grunn til å tro at trenden har snudd.

Du må helt ned på åttende plass på listen over KIWIs mest solgte brød for å finne den første loffen. Det er også godt nytt for folkehelsa: Grovt brød inneholder mer fullkorn og fiber, som igjen bidrar til en god fordøyelse, lengre metthetsfølelse, og en redusert risiko for hjerte- og karsykdommer, diabetes og enkelte krefttyper.

Våre minste brød

Våre minste brød-serien

  • Proteinbrød: Ekstra grovt brød som er rikt på protein og har redusert innhold av karbohydrater. Brødet har 100 prosent grovhet.
  • Speltbrød: Saftig brød med 73 prosent grovhet som er bakt på speltmel og toppet med solsikkekjerner – for smakens skyld.
  • Skogbrød: Et annet alternativ for den som vil ha det ekstra grovt, er Skogbrødet. Dette er et godt familiebrød med 79 prosent grovhet, bakt på både rug, hvete og kli. For å få en fyldig smak og mye saftighet er brødet bakt med sirup.
  • Seterbrødet: Dette er et middels grov brød med 56 prosent grovhet. Brødet er bakt med sammalt korn som havre, hvete, rug og kli og inneholder dessuten hele frø som setter en god smak på brødet.
  • Åkerbrød: Et halvgrovt brød med 28 prosent grovhet. Brødet er bakt med sammalt hvete og rug for å få en god smak.
  • Engloff: Inneholder kun hvetemel og har derfor 0 prosent grovhet. Loffen er bakt på meierismør og er saftig og god.