Kutter samtidig ut 19 tonn plast i året

Nyhet: KIWI lanserer to nye småbrød

Med nyhetene i den populære «Våre minste brød»-serien blir det enda litt lettere for KIWIs kunder å leve sunt, billig og klimavennlig.

Tre år etter at vi første gang lanserte serien «Våre minste brød» fra Bakehuset, utvides den populære brødserien nå med to spennende nyheter: Proteinbrød og Speltbrød.

Brødene er to tredjedeler av vanlig størrelse og gjør at du kan kjøpe akkurat det du trenger uten å måtte kaste så mye. De veier rundt 500 gram i stedet for 750, og er litt kortere enn andre brød.

Proteinbrød og speltbrød

Nyheten Proteinbrød er et ekstra grovt brød som er rikt på protein og har redusert innhold av karbohydrater. Speltbrød er på sin side et saftig brød bakt på speltmel og toppet med solsikkekjerner. Nyhetene er i butikk fra mandag 20. august.

Speltbrød og Proteinbrød - to nyheter i serien "Våre minste brød".

– Nå kan alle finne sin favoritt blant småbrødene, og det med enda bedre samvittighet, sier KIWI-sjef Jan Paul Bjørkøy.

For ikke bare har vi fått to nye brød. Alle småbrødposene, som frem til nå har hatt et plastvindu, blir byttet ut med rene papirposer. Totalt kutter KIWI 19 tonn plast hvert år med denne endringen.

– Å redusere unødvendig plastemballasje står høyt på prioriteringslisten vår, og er noe vi lenge har jobbet tett med sammen med våre leverandører. Ved å fjerne plastvinduet, vil det ikke lenger være noen tvil om hvor brødposene til «Våre minste brød» skal sorteres: Rett i papiravfallet, forteller Bjørkøy. 

Slik så brødposene til "Våre minste brød" ut før redesign til rene papirposer

Mindre matsvinn

Nordmenn kaster årlig over 35 millioner brød – flere enn 100 000 hver dag. Småbrød er blant annet ment som et ledd i kampen mot matsvinn.

– Brødstørrelsen er bedre tilpasset mange forbrukeres daglige behov, og er et lite, men viktig bidrag for å redusere matkasting, sier Nan Furu-Bolstad, produktgruppesjef i Bakehuset, som har utviklet og baker brødene.

Et billig alternativ

I tillegg til nyhetene Speltbrød og Proteinbrød, består serien fra før av fire formstekte brød med ulik grovhetsgrad: Engloff, Åkerbrød, Seterbrød og Skogbrød. Brødene passer godt for små husholdninger, men er også supre for de som vil ha dagsferskt brød, men ikke spiser et helt hver dag. 

– Dette er også et prisgunstig alternativ for små familier og enslige som ikke spiser mer enn et lite brød om dagen, sier KIWI-sjef Jan Paul Bjørkøy.