Tre sunne og digge sandwicher med Funkygine fiberstykker

Funkygine Fiberstykker med pålegg

Med høy score på grovhet og langvarig saftighet demper du sulten på null komma niks. Her får du forslag til tre smakfulle og sunne sandwicher med Funkygine fiberstykker!

Rundstykker egner seg like godt til frokostbordet, som til matpakke på farten eller til et godt og mettende kveldsmåltid. I det norske kostholdet kommer de både i fine, grove, runde og firkantede former. Når du ikke har tid eller kapasitet til å lage dine egne så finnes det heldigvis knallgode og ferdige varianter du kan kjøpe rett fra butikkhyllene.

Velg grovt

Funkygine fiberstykker kommer i en praktisk forpakning på tre, og er like saftige og gode som brødet i samme serie. Perfekt om du ikke har tenkt å spise alle samme dag. Med en grovhet på 89 prosent, nøkkelhullsmerket og et høyt innhold av proteiner og kostfiber så kan du være sikker på at fiberstykkene både metter og smaker godt.

Funkygine Fiberstykker med kyllingsalat
Med høyt fiber- og proteininnhold er Funkygine Fiberstykker godt egnet for både frokost, lunsj og kveldsmat.

Kostfiber bidrar blant annet til å forebygge diabetes, senke kolesterolet, forebygge forstoppelse, styrke immunforsvaret, stabilisere blodsukkeret og gi en stabil vekt. Ifølge norske helsemyndigheter bør vi spise grove kornprodukter hver dag, og med fiberstykkene er du godt på vei.

Her er tre sunne og digge sandwicher med Funkygine fiberstykker:

Vegansk sandwich med krydrede kikerter
kikerter.jpg

Dette trenger du:

  • 200 g Blomkål
  • 1/2 pakke Kikerter
  • 1 Avokado
  • 1 ss Olivenolje
  • Havsalt
  • Paprikakrydder
  • Lime
  • 1/2 Agurk

Slik gjør du:

  • Ha buketter av blomkål og kikerter i en bolle og dryss med paprikakrysser og bland sammen. 
  • Ha over på et stekebrett og dryss over olivenolje og litt havsalt. Bakes på 220 grader i cirka 25 minutter. Vend litt på bukettene underveis.
  • Mos avokado med en god skvis av lime, og smør på de ferske fiberstykkene. Topp med nygrillede blomkålbuketter og kikerter. Serveres med strimlet agurk for en god krønsj på toppen.

Kyllingsandwich med gresk yoghurtkylling.jpg
Dette trenger du:

  • Salatkylling (revet, klar til servering, eller kylling til overs fra gårsdagens middag)
  • 1/4 Rødløk
  • 1/2 Eple
  • 5 Druer
  • 3 Mandler
  • Hjertesalat
  • 2 dl Gresk yoghurt
  • Saften av 1/4 sitron
  • Hvitløkspulver
  • Pepper

Slik gjør du:

  • Kutt rødløk, eple og druer i tynne skiver. Bland i en stor bolle med kylling, kuttede mandler, gresk yoghurt og hvitløkspulver.
  • Legg på et par blader av hjertesalat, og smør fiberstykkene med blandingen. Toppes med litt pepper.

Fiberstykke med eggsalateggsalat.jpg
Dette trenger du:

  • 2 stk Hardkokte egg
  • 1 ss Lett Creme fraiche
  • 1 ss Lett majones
  • 1 ts Sennep
  • 1 Finhakket vårløk
  • 2 skiver finhakket sylteagurk
  • Finhakket gressløk
  • 1/2 ts Tabasco
  • Dryss av salt og pepper
  • Crispisalat

Slik gjør du:

  • Kok egg i 10 minutter, avkjøl i kaldt vann og skrell.
  • Bland Creme fraiche, majones, sennep, vårløk, gressløk og sylteagurk. Smak til med salt, pepper og Tabasco.
  • Grovhakk eggene og ha i salaten.
  • Legg på blader av crispisalat på fiberstykkene og smør på med eggesalaten.