Treningsprofil Jørgine Massa Vasstrand er så glad i grovt brød at hennes samarbeid med Bakehuset har resultert i et helt nytt, ekstra grovt brød – oppkalt etter Funkygine selv.
Og KIWI-kundenes tilbakemeldinger har ikke latt vente på seg. Allerede i løpet av de to første ukene i salg, er Funkygine fiberbrød det tredje mest solgte brødet hos KIWI.
- Det har vært en helt unik lansering, og vi har fått veldig mange hyggelige tilbakemeldinger på at brødet smaker utrolig godt, er saftig og holder seg lenge, sier markedsdirektør Gry Thomsen i Bakehuset.
Brødet er å få kjøpt i alle KIWI-butikker utenom Nord-Norge, ettersom Bakehuset ikke har bakerier så langt nord.
Ekstra grovt fiberbrød
Funkygine fiberbrød er et saftig og ekstra grovt brød som er naturlig rikt på kostfiber og har et høyt proteininnhold. Brødet har en grovhetsprosent på 93% og er nøkkelhullmerket.
- Det er et saftig brød som holder seg godt lenge. Jørgine ønsket at vi bakte brødene inntil hverandre for å få mindre skorper, men også fordi dette bevarer fuktigheten i brødet på en veldig god måte, forklarer Thomsen.
Bakehuset valgte å samarbeide med treningsprofilen fordi hun fronter et sunt og normalt kosthold, der grovt brød er en viktig del av hverdagen. For Funkygine selv, var det viktig å utvikle et ekstra grovt brød med mange av de næringsstoffene kroppen trenger. Etter noen runder med testbaking og smaking, falt valget på fiberbrød.
- Jeg ble overrasket over hvor omfattende bakeprosessen faktisk er når det gjøres av folk som kan det. Og tenk at det er mulig å levere så mange ferske brød hver eneste dag i butikkene! Jeg er imponert og full av beundring overfor alle som jobber i bakeriene, sier Jørgine Massa Vasstrand.
Men hvordan takler Funkygine selv å jobbe under press? Da hun besøkte KIWI Gystad på Jessheim utenfor Oslo i forbindelse med lanseringen, ble hun utfordret til å løse en matpakke-utfordring på bare to minutter. Se hvordan hun taklet det her!
Funkygines fire favorittskiver
Grovt brød er en naturlig del av kostholdet til Jørgine, og hun spiser det gjerne både til frokost, lunsj eller middag.
- Jeg liker å variere og kombinerer skivene mine med ulike typer pålegg og mye grønt. Det er så sykt mye digg du kan lage! For meg er det viktig at brødet er grovt, sier hun.
Her tipser hun KIWIs kunder om sine fire favorittblingser med Funkygine fiberbrød:
Se oppskrift på Funky skinkeskive hos Bakehuset
Se oppskrift på Funky eggeskive hos Bakehuset
Se oppskrift på Funky osteskiver hos Bakehuset
Se oppskrift på Funky salamiskive hos Bakehuset