Tre gode grunner til å velge småbrødene hos KIWI

Visste du at valg av brød kan være klimavennlig? Ved å velge «Våre minste brød» gjør du et godt valg både for ganen og miljøet.

Brød er en viktig del av det norske kostholdet, og derfor er det ekstra viktig å tenke gjennom de valgene du gjør ved brødhyllene.

Nå gjør KIWI det enda enklere for deg å velge miljøvennlig.  

Fri for plast

Tidligere var det et plastvindu på papirposen til «Våre minste brød». Dette er nå fjernet slik at hele posen i dag er laget av papir.

– Dette gjør posene enklere å resirkulere. Samtidig har vi gjort brødposene mindre enn de var tidligere, noe som betyr at vi også reduserer den totale mengden papiravfall, sier produktgruppesjef i Bakehuset, Nan Furu-Bolstad.

Ved å gjøre denne endringen kutter KIWI 19 tonn plast hvert år.

Mindre matsvinn Brød er det vi kaster mest av, når det kommer til mat. Derfor er Våre minste brød et smart valg for deg som ikke spiser så mye brød, eller er glad i å spise ferskt brød hver dag.

Vi nordmenn kaster altfor mye mat, og brød er blant de varene med aller høyest matsvinn.

Ved å tilby ”Våre minste brød”, som har en gunstig størrelse for mange, ønsker KIWI å snu denne trenden. Du kan velge mellom seks forskjellige småbrød, med Proteinbrød og Speltbrød som de ferskeste nyhetene i brødhylla.

Småbrødene tilsvarer omtrent to tredjedeler av et vanlig brød, noe som gjør dem perfekte for dem som bor alene og ikke rekker å spise opp et stort brød før det blir tørt. Det passer også godt for familier der familiemedlemmene har hver sin brødfavoritt.

Kortreist papir

Papiret som brukes i de nye papirposene kommer fra skandinavisk trevirke og er laget med spesielt fokus på lavt CO2-utslipp og resirkulering. Det er dermed både kortreist og bærekraftig.

Myter om brød

Myte 1: Brød er usunt

Nei, tvert imot. Grovt brød er en god kilde til verdifulle næringsstoffer. Fullkorn reduserer blant annet risikoen for hjerte- og karsykdommer, diabetes og enkelte krefttyper.

Myte 2: Vi spiser for mye brød og kornprodukter

Nei, kun 1 av 4 nordmenn får i seg nok fiber og fullkorn, ifølge kostholdsrådene fra Helsedirektoratet.

Myte 3: Fargen viser hvor sunt brødet er

Nei, mørke brød er ikke alltid de groveste og sunneste. Bruk brødskalaen for å sjekke grovhetsandelen i brødet. Da finner du enkelt de sunneste brødene.

Kilde: Opplysningskontoret for brød og korn