Alkoholfritt øl i matlaging

Den hemmelige ingrediensen for luftige og sprø pannekaker

Her er tre nye måter å bruke alkoholfritt øl på.

Alkoholfritt øl passer utmerket som drikke til maten eller som tørstedrikk, men drikken kan brukes til så mye mer. For eksempel i pannekakerøra... 

1. Perfekte pannekaker

HEMMELIG INGREDIENS: Clausthaler Classic gjør pannekakene dine luftige og sprø.
HEMMELIG INGREDIENS: Clausthaler Classic gjør pannekakene dine luftige og sprø.

En boks Clausthaler Classic i røra gjør pannekakene dine både luftige og sprø. Når du i tillegg tilsetter en teskje bakepulver, får du både luftige og sprø pannekaker.

Husk å la røra svelle i en halvtimes tid. Da trekker melet til seg fuktigheten, og røra henger fint sammen. 

Pannekaker

(6-8 pannekaker)

  • 3 egg
  • 1 boks Clausthaler classic (0,33)
  • 3 dl hvetemel (gjerne grovt)
  • 3 ts sukker
  • 1 ts bakepulver
  • 1/2 ts salt
  • 3 ss smeltet smør

Visp sammen egg og bland i Clausthaler. Mål opp mel, sukker, salt og bakepulver. Rør det tørre gradvis inn i det våte, så du får en klumpefri røre. La røren stå og svelle en halvtime. Justere med litt mer mel eller øl om røren kjennes for tykk eller tynn. Stekes i litt smør eller olje i middels stor panne på middels sterk varme. 

2. Som smakstilsetning i mat

HEMMELIG INGREDIENS: Clausthaler Pale Lager setter smak på din chili con carne.
HEMMELIG INGREDIENS: Clausthaler Pale Lager setter smak på din chili con carne.

Øl kan brukes i maten som krydder eller som smakforsterker. Hva med å piffe opp din Chili con carne med alkoholfri øl for en fyldig og fin smak?

3. Alkoholfritt øl til baking

Som i annen mat tilfører øl brødet smak. I tillegg gir sukkeret i ølet en fin og sprø skorpe. Alkoholfritt øl kan brukes som væske, sammen med vann, i bakverk. Det forenkler gjæringsprosessen og gjør baksten mer luftig. 

Slik velger du «riktig» alkoholfri øl

Som du ser kan alkoholfritt øl være en «hemmelig» ingrediens i flere tradisjonelle matretter. Drikken er selvfølgelig aller mest brukt som tilbehør til maten, ikke bare i.

Visste du at også de forskjellige typene alkoholfritt øl har forskjellige bruksområder akkurat som vanlig øl. Her ser du en liten guide over forskjellige Clausthaler-typer som selges hos KIWI. Tipsene til hva drikken passer sammen med har en sammenheng med korn- eller øl-typen, så disse anbefalingene gjelder også for andre ølmerker:

CLAUSTHALER-GUIDE: Slik velger du riktig alkoholfri øl
CLAUSTHALER-GUIDE: Slik velger du riktig alkoholfri øl