KIWI samarbeider med ernæringsfysiolog

Sammen vil vi gjøre Norge litt sunnere

En engasjert ernæringsfysiolog og en av Norges største dagligvarekjeder. Det blir et samarbeid vi alle kan ha godt av!

Du har sikkert sett henne i reklamekampanjene på TV, eller lest noen av artiklene hun har skrevet i oppskriftshefter og på KIWI.no, med tips og gode råd. Siden sommeren 2015 har den populære kliniske ernæringsfysiologen Tine Sundfør og KIWI hatt et tett samarbeid – med et felles mål: Å få oss til å spise litt sunnere. Og det nesten uten at vi merker det!  

– Det handler om de små endringene. Ting som forbrukerne kanskje ikke har tenkt på, og som virker ubetydelige, men som i det lange løp har mye å si for helsa vår, sier Sundfør.

Folkeopplysning

Hun er ikke den eneste som har valgt å samarbeide med dagligvarebransjen for å nå ut med budskap om sunnhet og matglede til folket. Både kjendiskokker og profilerte fagpersoner gjør som henne. Sundfør innrømmer at hun først var skeptisk til denne type samarbeid, men at hun har endret holdning.

– Jeg ser at det å samarbeide med dagligvarebransjen nettopp er en fin anledning til å påvirke og bedre folkehelsen. Det gir en unik mulighet til å nå helt frem til kundene med kostholdsinformasjon og tips til hvordan man kan ta sunne og gode valg, sier hun.

Nå håper hun at flere vil oppdage at det å leve sunt ikke er så vanskelig som man kanskje tror.

Små grep – store resultater

– Det handler om å få litt mer grønnsaker på tallerkenen, bytte ut kjøttdeigen med karbonadedeig eller velge fullkornsprodukter og litt magrere meieriprodukter, svarer Sundfør når hun skal gi eksempler på hvilke endringer vi alle kan gjøre. Det er små grep som gjør at vi på sikt lever sunnere.

Det siste året har hun gått igjennom alle oppskriftene til KIWI for å gjøre de litt sunnere. Dette vil hun fortsette å gjøre med de nye oppskriftene som kommer gjennom året. Etter at hun har satt inn sine forslag blir oppskriftene vurdert i tett samarbeid med KIWI. Bør hun legge inn flere endringer? Har hun gått for langt?

– Det hender jeg må moderere meg litt, men vi finner alltid en gyllen middelvei, ler Sundfør.

Vil motivere

Hun vet at noen kanskje ønsker seg enda litt sunnere oppskrifter. Samtidig er det viktig å huske på at KIWI skal ha et bredt spekter av oppskrifter som skal treffe hele befolkningen, minner Sundfør om.

– Hvis vi klarer å motivere dem som ikke har tatt så sunne og gode valg tidligere, er jeg veldig fornøyd, sier hun.