Ny KIWI-butikk åpner i Bodø

Svenske Kristian Johansson (32) flytter fra Oslo til Bodø for å drive butikk

Kristian Johansson, Cecilie Riise Andersen og barna har akkurat flyttet inn i nytt hus i Bodø.

Etter nesten ti år i sør, er svenske Kristian og familien klar for en ny epoke i nord. Han er butikksjef i den nye KIWI-butikken i Meierikvartalet.

Torsdag 15. august åpner en helt ny KIWI-butikk i Bodø, KIWI Meierikvartalet, og i spissen står det en svenske. Kristian Johansson (32) er ingen nykommer innen dagligvare. Han har vært butikksjef i KIWI siden 2010, og dette er den tredje nye KIWI-butikken han åpner.

– Nå gleder jeg meg veldig mye til å komme i gang, åpne dørene i butikken og bli kjent med Bodø og folkene her, sier Johansson.

Johansson kom som «jobbflyktning» fra Sverige til Oslo i 2008. Han begynte å jobbe i kassa på KIWI. Læringskurven har vært bratt, og etter bare to år hadde han jobbet seg opp til butikksjef.

– Da jeg kom til Norge som 21-åring hadde jeg ikke sett for meg at jeg skulle bli leder. Men jeg visste at jeg skulle jobbe i butikk. Det har jeg alltid hatt lyst til, sier Johansson.

– Ikke tilfeldig at det ble Bodø

Siden den gang har Kristian rukket å gifte seg og få to barn. Han og kona Cecilie Riise Andersen møttes da de jobbet i samme KIWI-butikk i Oslo.

At de nå flytter til Nord-Norge er ikke helt tilfeldig. Cecilie er fra Bodø, og de har lenge snakket om å flytte nordover for å komme nærmere familien hennes, uten å ha gjort alvor av planene.

– Da jeg i vinter tilfeldigvis så en post på Facebook om at det skulle åpne en ny KIWI-butikk i Bodø i august, og at de søkte butikksjef, sendte jeg inn en søknad.

Og Kristian fikk jobben!

Ifølge distriktssjef for KIWI Region Nord, Svein Bergseng, var det mange godt kvalifiserte søkere til stillingen, men at Kristian skilte seg klart ut.

– Det er utrolig bra å få en butikksjef som er kjent med KIWI sine kunder og kultur. Kristian har god erfaring fra sentrumsbutikker, så man kan må mange måter si at butikken er laget for Kristian. Kristian er også spesielt god på å se kundene, sier Bergseng, som er meget fornøyd med ansettelsen.

Ikke så opptatt av storbyliv

Denne sommeren flyttet Kristian, Cecilie og deres to gutter på 2 og 4 år inn i nytt hus, og er klar for en ny epoke i Bodø.

Når vi spør han hvordan han tror det blir å flytte fra Oslo til Nord-Norge, er han ikke veldig redd for forandringen.

– Jeg har vært en del i Bodø de siste årene, og trives godt her. Jeg er fra et lite sted i Sverige, og er ikke så opptatt av storbyliv. Også tror jeg det kommer til å bli veldig fint for barna å få vokse opp på et litt mindre sted, i nærheten til familie.

– Og været?

– Været er hva det er. Det er bare å kle seg riktig. Etter det jeg har erfart hittil synes jeg folk sier at det er verre enn det er. Mørke vintre, lyse somre og vind har sin sjarm, det også.

Kristian Johansson og Cecilie Riise Andersen møttes da begge jobbet for KIWI i Oslo. Nå flytter de til Cecilies hjemby, der Kristian har fått jobb som butikksjef.
Kristian Johansson og Cecilie Riise Andersen møttes da begge jobbet for KIWI i Oslo. Nå flytter de til Cecilies hjemby, der Kristian har fått jobb som butikksjef.