De grønne posene blir enda grønnere

Snart vil du finne nye bæreposer i din lokale KIWI-butikk. De er ikke bare mer bærekraftige, de er også av bedre kvalitet.

For KIWI er det viktig å bidra til en enda mer miljøvennlig og bærekraftig hverdag, og nye plastposer av mer resirkulert plast er et skritt i riktig retning.

– Forskjellen på de gamle og de nye posene, er at de nye er iblandet mer returmateriale. De inneholder hele 80 prosent resirkulert, brukt plast, sier miljøansvarlig i KIWI, Jacob Rolland.

De tidligere posene inneholdt mellom 20 og 50 prosent resirkulert plast.

Må være solide

Han forteller at det har vært en krevende prosess, for i tillegg til at posene skal være miljøvennlige, skal de også være av god kvalitet.

– Posene må være solide, slik at de holder når kundene våre bærer varene sine hjem i dem. Nå har vi funnet en måte å lage mer bærekraftige poser, som faktisk er enda bedre enn dem vi har hatt frem til nå, sier han.

Det har vært viktig for KIWI å bruke brukt plast i posene, og det har også vært fokus på å ikke bruke mer plast enn nødvendig.

– En del bæreposer som inneholder mye resirkulert plast er veldig tykke, og det betyr jo at man må bruke mer materiale, sier Rolland.

Mindre jomfruplast

Selv om det i dag finnes flere alternativer til plastposer, som papir- og gjenbruksposer, erfarer KIWI at mange kunder mener plastposer er best når varene skal fraktes hjem. 

– Det å gjøre posene mer bærekraftige har derfor vært av stor betydning. For KIWI er det viktig å bidra til at det brukes mindre jomfruplast, og det har vært naturlig for oss å jobbe for å få et enda bedre produkt selv om prosessen har vært krevende, sier han. 

Rolland legger til at selv om posene som regel brukes på nytt til avfall hjemme hos kunden, og at dette er positivt, så oppfordres KIWI-kundene til å bruke gjenbruksposer eller å bruke posene igjen neste gang de er i butikken. 

Vil bli klimanøytrale

Det er tydelig at også kundene legger merke til KIWIs arbeid for et grønnere samfunn. I fjor kåret folket KIWI til Norges mest bærekraftige merkevare, og dette motiverer.

Det langsiktige målet vårt er å bli klimanøytrale, og vi har en rekke prosjekter på gang.

Frem mot 2025 bruker vi blant annet rundt to millioner kroner på at alle butikkene våre skal få nye og mer miljøvennlige kjøle- og fryseanlegg, som erstatter gamle løsninger med høyere utslipp av klimagass.

Ellers jobber vi med å redusere plast både i frukt- og grøntavdelingen, i engangsprodukter og altså når kundene skal ta med seg varene hjem fra butikken.