India trenger akutt hjelp - nå kan du som KIWI-kunde bidra

Situasjonen i India er svært alvorlig, og landet er avhengig av hjelp fra resten av verden. KIWI oppretter nå en kriseinnnsamling til India via Trumf.

Her kan du donere din Trumf-bonus til UNICEF og kampen mot Covid-19.

UNICEF er svært bekymret for den nye covid-19-bølgen som rammer hele Sør-Asia. Nepal har den verste smitteraten i verden, og stadig flere barn og unge rammes. Sør-Asia står nå for rundt halvparten av alle nye smittetilfeller i verden, og et allerede sårbart helsesystem er i ferd med å kollapse fullstendig i mange land.

– Den tragiske situasjonen i India bør vekke varsellamper hos oss alle. Hvis ikke verden trapper opp hjelpen til India nå, vil det få langvarige ettervirkninger for hele regionen og verden ellers, sier generalsekretær i UNICEF Norge, Camilla Viken.

Den nye covid-19-bølgen rammer både voksne og barn.

Gi penger når du handler

KIWI har vært signaturpartner til UNICEF siden 2010, og så langt har vi fokusert på skole og vann i Madagaskar.

Sammen med dere KIWI-kunder har vi finansiert 20 skoler og en førskole, og vi jobber med et stort vannprosjekt.

Normalt kan våre 1,7 millioner KIWI PLUSS-kunder donere sin bonus til skole- og vannprosjektet, men på grunn av nødsituasjonen har vi kastet oss rundt og opprettet en kriseinnsamling til India via Trumf.

Koronavennlig pengeinnsamling

– KIWI støtter selvfølgelig fortsatt Madagaskar-prosjektet, men i en prekær situasjon kan kundene våre nå donere sine Trumf-poeng til India i stedet, sier leder for kommunikasjon og bærekraft i KIWI, Kristine Arvin.

Hun forteller at kundene til KIWI har hundrevis av millioner stående i bonus, og det å bidra er veldig enkelt. Ved å overføre dine poeng, kan du hjelpe dem som trenger det mest.

– Dette er en effektiv og koronavennlig måte å samle inn penger på, sier hun.

Dermed kan du nå som ellers hjelpe dem som trenger det mest, rett og slett ved å handle det du uansett har behov for i hverdagen.

Her kan du donere din Trumf-bonus  til UNICEF og kampen mot Covid-19

Viktig informasjon

UNICEF har til nå sendt diverse livreddende forsyninger til India. Disse inkluderer blant annet to millioner visirer, 200 000 kirurgiske munnbind og 85 covid-19-testmaskiner. Dette utgjør en betydelig del av den indiske regjeringens respons på pandemien.

I tillegg har UNICEF skaffet og installert over 70 temperaturskannere ved landets flyplasser, havner og grenseovergangen.

Siden starten av pandemien har UNICEF samarbeidet med regjeringen og andre parter for å informere befolkningen om smittevern og motvirke feilinformasjon, og mer enn 600 millioner mennesker er nådd med slik informasjon på mange språk i India. 

UNICEF har til nå sendt diverse livreddende forsyninger til India.

Få er vaksinert

UNICEF trenger 21 millioner dollar for akutt levering av ekstra testutstyr, forsyninger og oksygenprodukter til India, og mer enn 50 millioner dollar for å sørge for livreddende covid-19 tiltak på tvers av sektorer.

– Vi er helt avhengige av at verden reagerer raskt for å redde millioner av liv og få slutt på pandemien. Barn og familiene deres trenger beskyttelse og hjelp, også for å motstå andre dødelige virussykdommer som nå blusser opp, sier Viken.

Hun forteller at UNICEF frykter at kollapsen i helsesystemet i Sør-Asia-regionen vil føre til enda flere virusrelaterte dødsfall, virusmutasjoner og forsinkelser av viktige funksjoner.

Kun 10 prosent av befolkningen i India, Nepal og Sri Lanka har fått vaksinen.