KIWI SAMARBEIDER MED KIRKENS BYMISJON

KIWI heier på årets TV-aksjon

TV-aksjonen NRK 2018 går til KIWIs mangeårige samarbeidspartner Kirkens Bymisjon og deres arbeid for å skape et varmere og mer inkluderende samfunn.

Kirkens Bymisjon skal med midlene fra årets TV-aksjon tilby mennesker som opplever å stå utenfor et nytt fellesskap, en seng eller en samtale og på denne måten bidra til at flere får muligheten til å oppnå egne mål og drømmer.

– Dette blir en stor, landsdekkende dugnad for at flere skal få oppleve en meningsfull hverdag, gode fellesskap og ly for natten, sier Adelheid Firing Hvambsal, generalsekretær i Kirkens Bymisjon.

Bidrar årlig til mange tusen måltider

Generalsekretær i Kirkens Bymisjon, Adelheid Firing Hvambsal.
Generalsekretær i Kirkens Bymisjon, Adelheid Firing Hvambsal.
KIWI og Kirkens Bymisjon har siden 2004 hatt et verdifullt samarbeid, og i dag donerer 30 KIWI-butikker over hele landet matvarer til lokale Kirkens Bymisjon-prosjekter. Dette bidrar til at de kan servere tusenvis av måltider hvert eneste år de ellers ikke ville hatt mulighet til.

– Måltider er en viktig arena for fellesskap, de gir naturlige møter mellom mennesker. Med KIWIs bidrag kan vi sørge for at flere får oppleve disse møtene, sier Firing Hvambsal.

Varer som er i ferd med å gå ut på dato blir hentet av frivillige og brukere i butikken og serveres på Kirkens Bymisjons kafeer og andre tiltak over hele landet. Vidar Jensen, KIWIs administrative driftssjef, er primus motor i samarbeidet fra KIWIs side.

– Avtalen vi har med Kirkens Bymisjon gjør at de kan servere tusenvis av måltider hvert år til dem som virkelig trenger det. Som en bonus hjelper den oss i kampen mot matsvinn, og har bidratt til at vi har redusert eget matsvinn med over 30 prosent fra 2015 til 2017, sier Jensen.

Selv har han vært med på å arrangere julebord på Kirkens Bymisjons møtested i Drammen hver desember siden 2005.

Bli med på søndagsturen

Når TV-aksjonen går av stabelen 21. oktober, er målet at alle husstander i Norge får besøk av en bøssebærer, og da trengs 100 000 bøssebærere. KIWI oppfordrer alle til å registrere seg sim bøssebærere og ta søndagsturen sin denne dagen kl. 16 – 18.

Ansatte i KIWI-butikker over hele landet stiller opp som bøssebærere på verdens største dugnad 21. oktober.
Ansatte i KIWI-butikker over hele landet stiller opp som bøssebærere på verdens største dugnad 21. oktober.

KIWIs egne medarbeidere stiller selvsagt mannssterke på dagen.

– I fjor stilte KIWI-ansatte over hele landet opp som bøssebærere for en annen av våre samarbeidspartnere. I år skal vi gjenta innsatsen, og håper samtidig alle kundene våre vil være med oss på årets viktigste søndagstur, sier Jensen.

Les mer om TV-aksjonen og meld deg som bøssebærer her!