La barn og bier blomstre i sommer

Barn i bleie som vanner blomster

Libero ønsker å sikre at barna våre får vokse opp på en sunn klode med et rikt biologisk mangfold. Med kampanjen "Save the Bees" setter Libero fokus på viktigheten av pollinerende insekter som bier og deres betydning for vårt økosystem.

Insekter har stor betydning for naturen og for matproduksjonen på jorda og flere internasjonale forskningsrapporter slår fast at insektbestandene går ned, og i Norge er mange insektarter nå på rødlisten. Dette inkluderer viktige pollinatorer som bier, som er avgjørende for pollinering av mange av våre jordbruksplanter. Flere av Norges aller viktigste jordbruksplanter og matressurser er helt avhengig av pollinering fra insekter, og derfor er insektene essensielle for en stor del av vår matforsyning.

– Når vi hjelper hverandre med å ta vare på våre små bievenner, gjør vi også en innsats for planeten som barna våre skal arve, sier Josefin Skoog, Customer Marketing Manager i Libero.

Save the Bees

Libero ønsker at alle barn skal vokse opp på en jordklode med mange ulike planter og dyr. Derfor retter årets sommerkampanje, "Save the Bees", oppmerksomheten mot våre pollinerende venner. Kampanjen har som mål å spre kunnskap om hvor viktige biene og andre pollinatorer er for vårt økosystem.

– Pollinatorer som for eksempel bier bidrar til å opprettholde balansen i økosystemene og bidrar til grønn natur, mat og et biologisk mangfold, sier Skoog.

Dette kan du gjøre for å hjelpe

1. Lag bievann

Save-the-bees-1.jpg

Akkurat som oss mennesker blir bier tørste og trenger å drikke. Når det blir tørt ute er det vanskelig for dem å finne vann. Ved å lage en bievanner hjemme og sette den på et sted med blomster, kan du hjelpe biene. Se hvordan på Libero sin hjemmeside.

2. Gi biene mat

Save-the-bees-2.jpg

En av de største truslene mot bier og andre pollinatorer er mangel på mat, som i dette tilfelle vil si pollen og nektar. Du kan hjelpe biene med å spise seg mette ved å plante blomster, lage en eng eller bare la være å klippe gressplenen. Få flere tips her.

3. Gi biene et sted å bo

Save-the-bees-3.jpg

For en liten bie kan det være vanskelig å finne et hjem. Visste du at du enkelt kan sette opp et biehotell for å gi ensomme bier og andre pollinerende insekter en trygg soveplass? Som takk vil de hjelpe til med befruktning av frukttrær, bærbusker og blomster! Se hvordan her.

En lærerik og fin familieaktivitet

Save-the-bees-5.jpg

Ta med barna og hjelp biene du også! Både bievann, planting og biehotell er både lærerike og fine aktiviteter å gjøre sammen med barna i sommervarmen.

Libero-bleier hos KIWI

To barn utendørs
Visste du at når du kjøper Limited Edition bleier kan du samle koder som du kan bruke til å bestille produkter fra poengshopen i Liberoklubben?

Når du kjøper bleier fra Libero hos KIWI, kan du samle bleiekoder og registrere dem i Liberoklubben. Kodene byttes inn i poeng, og samler du nok kampanjekoder fra bleiene som er med i kampanjen kan du velge mellom ulike gaver til barnet ditt, som for eksempel et kostyme, sekk eller et biehus. Tingene er laget av materialer som er trygge for både barna og miljøet. Se mer her.

Libero-bleiene finner du hos KIWI.

Kampanjeperioden varer frem til 31. august, og i denne perioden kan du kjøpe bleier med søte små bier og fargeglade blomster hos KIWI. Vil du lese mer om denne kampanjen? Da finner du enda mer informasjon på Libero sine egne hjemmesider.