Libero hyller de små heltene

Noen barn får en tøffere start på livet enn andre. Med kampanjen «Little Heroes» ønsker Libero å sette fokus på alle de små heltene som lever med sykdom, og skape forståelse for hva det innebærer å være syk.

De fleste foreldre med små barn har på et eller annet tidspunkt opplevd at barna har blitt syke. Forkjølelse, omgangssyke og utslett er noe de aller fleste barn (og foreldre) skal gjennom i løpet av barnehageårene, men kun de færreste av oss vet hvordan det er å ha barn som lever med kronisk sykdom. Disse barna ønsker Libero å sette et ekstra fokus på med kampanjen «Little Heroes».

Viser heltene bak sykdommen

At barna blir alvorlig syke er foreldres verste mareritt, og noe de fleste ikke orker å tenke på. Med «Little Heroes» ønsker Libero å vise hva det innebærer å leve med syke barn, og samtidig hedre de tøffe barna bak sykdommen.

– Vi synes det er viktig å se barnet bak medisinen, arret eller insulinpumpen på magen. Barn er barn, på tross av deres sykdom, og akkurat som med andre barn kan de være både lekne og glade. Med dette temaet ønsker vi fremme et viktig budskap, hvor barn og familier kan føle seg sett, sier Atena Tabari i Essity, selskapet bak Libero.

LittleHeroes-Artikkelbilde-1.jpg

Liberos hjemmesider kan du lese mer om kampanjen, bli bedre kjent med noen utvalgte små helter som lever med sykdom og få et ekte innblikk i hverdagen til noen familier som lever med kronisk syke barn.

Samarbeid med stiftelsen Sykehusbarn

Kampanjen er et samarbeid med Stiftelsen Sykehusbarn, som gjennomfører prosjekter og arrangementer ute på sykehusene og i andre omgivelser der barna oppholder seg. Målet med alt de gjør er å bedre forholdene for barna, samt spre glede, oppmuntring og skape positive øyeblikk i hverdagen.

LittleHeroes-Artikkelbilde-2.jpg

Kampanjeperioden varer frem til 31. august, og i denne perioden kan du kjøpe bleier med Little Heroes-tema hos KIWI. På bleiene er det søte tegninger av forskjellige dyrehelter som alle fremhever ulike sykdommer. Gjennom deres historier ønsker Libero å dele kunnskap om sykdommene, samt vise hvordan det er å leve med dem.

– Vi tror at det kan være bra å avdramatisere og forsøke å oppmuntre til å kunne snakke om sykdommer på et barns måte. Barn er barn, uansett om de er syke eller ei, sier Atena.

Lekent design for små helter

Bleiene med Little Heroes-tema kommer i fire forskjellige design – to for Up&Go og to for Comfort. På bleiepakkene er det i tillegg bilder av Naomi som har diabetes og Rami som er hjerteoperert, begge iført heltedrakter.

LittleHeroes-Artikkelbilde-3.jpg

Støtt en god sak når du handler bleier på KIWI

Når du kjøper bleier fra Libero hos KIWI, kan du samle bleiekoder og registrere dem i Liberoklubben. Kodene byttes inn i poeng, og samler du nok kampanjekoder fra bleiene som er med i kampanjen kan du velge mellom ulike Little Heroes-gaver til barnet ditt, som for eksempel et kostyme, en matboks eller et kosedyr. Tingene er laget av materialer som er trygge for både barna og miljøet.

I kampanjeperioden er det også mulig å støtte Stiftelsen Sykehusbarn med poengene du samler på bleiepakkene. Kodene omgjøres til 30 kr som går uavkortet til Stiftelsen Sykehusbarn, og deres viktige innsats.