Sommerens viktigste vennskapskampanje?

Gode vennskap er viktig gjennom hele livet, og det starter når vi er små. Med «Friendship Edition» ønsker Libero å være med på å bygge grunnlag for gode relasjoner og vennskap.

Barn elsker å treffe andre små mennesker, men det vi voksne gjerne ser på som vennskap, utvikles ikke før barnet fyller rundt to år. Frem til da liker de små å leke side om side med andre barn, og de øver på det sosiale samspillet og vennskap ved å krangle om leker og kommunisere på sitt vis.

Det at barnet ikke utvikler vennskap med andre barn den første tiden i barnehagen er derfor ingen ting å bekymre seg for. Det kommer med alderen.

Samarbeid med Redd Barna 

Gjennom sommerkampanjen «Friendship Edition» ønsker Libero å belyse viktigheten av å utvikle barns empatiske evner og bygge grunnlaget for gode relasjoner og vennskap.

Bleiene, som du i sommer får kjøpt hos KIWI, har fått et hyggelig, temabasert design med Albert Åberg. Albert Åberg og vennene hans er kjent for alltid å være snille mot hverandre og ha det gøy sammen, og derfor har årets vennskapsbleier sin egen historiefortelling om vennskap. De søte tegningene kan inspirere både barn og voksne, og har et viktig budskap. Bleiene kommer i fire forskjellige design – to for Up&Go og to for Comfort.

I forbindelse med denne kampanjen, samarbeider Libero også med Redd Barna og deres viktige arbeid for at ingen barn i samfunnet skal falle utenfor. Med sitt forebyggende arbeid i barnehager, skoler og på fritidsaktiviteter er Redd Barna til stede på de viktigste arenaene for barn og unge.

Libero_Friendship_kitchen-babies.jpg
Caption

Øv på samspill hjemme

For noen barn er det enklere å skape relasjoner enn for andre, og ganske tidlig vil man kunne se at noen er mer populære lekekamerater enn andre. Dette kan blant annet henge sammen med at de er mer utadvendte, flinkere til å vente på tur, tåler avvisning uten å bli sure og at de er kreative i leken.

Ifølge Bufdir er dette egenskaper det er mulig å trene på hjemme. Spill for eksempel brettspill med barnet, vis nysgjerrighet når barnet snakker om venner og foreslå rolleleker hjemme. 

Hvem blir barnets venner?

Vennskap er en viktig del av barnets utvikling, både sosialt og emosjonelt. De små barna lærer mye av å omgås andre, men det er viktig at vi voksne er der og støtter og veileder. Rundt toårsalderen finner gjerne barna enkelte barn de liker bedre å leke med enn andre, og vennskap begynner å vokse frem. Ofte er tilgjengelighet viktigst den første tiden.

Barn som bor i nærheten, familievenner på samme alder og de som liker de samme lekene i barnehagen blir nærmest automatisk venner.

Donere til Redd Barna

Når du kjøper bleier hos KIWI fra Libero Friendship Edition med Albert Åberg-motiver, kan du samle bleiekoder og registrere dem i Liberoklubben. Med kodene kan du få Albert Åberg vennskapstilbehør til barnet ditt eller en god venn. Tilbehøret er laget av materialer som er nøye utvalgt med tanke på barna og miljøet.

Under kampanjeperioden er det også mulig å donere poeng til Redd Barna i Liberoklubbens Poengshop. Den donerte støtten går direkte til Redd Barnas arbeid.

Samlebilde Friendship hvit bakgrunn u logo (1).jpg