Få rosene til å vare lenger

Slik steller du pastellroser

Roser er en tidløs blomst som lyser opp ethvert hjem. Nå er pastellrosene i butikk og her får du noen gode tips til hvordan du kan få rosene til å vare litt lenger.

Roser passer til de fleste anledninger, enten du skal gi vertinnegave, det er en spesiell anledning eller bare pynte opp. Pastellroser er en populær variant og finnes i flere duse toner, alle som kan lysne opp både anledninger og interiør.

Blomster som man blir glad av! Foto: BAMA
Blomster som man blir glad av! Foto: BAMA

Her er stelletipsene som får rosene til å holde seg friske litt lenger:

  1. Husk at roser alltid skal skråsnittes! Lag et snitt på 2-5 cm med en skarp kniv. Hold snittet rent – da vil vannopptaket bli lettere.
  2. Fjern overflødige blader og torner nederst på stilken, da disse kan inneholde bakterier. I tillegg får du bedre plass i vasen.
  3. Ha rosene i en ren vase med kaldt vann og tilsett rosenæring. Rosenæring gir næring til rosene og har i tillegg en bakteriedrepende effekt.
  4. Plasserer du rosene et kjølig sted om natten kan du forlenge holdbarheten opptil flere dager. Roser liker ikke direkte sollys eller trekk, så unngå å plassere dem spesielt utsatt steder, som vinduskarmer, over panelovner eller i gangen. De bør heller ikke stå i nærheten av frukt.