Den perfekte avslutningen på sommermiddagen

Også sommerens middager fortjener en skikkelig finale. Prøv en av disse gode sommerdessertene neste gang du får lyst på en søt avslutning på middagen.

De fleste elsker desserter, og vi er kanskje litt sesongorienterte når det gjelder måltidets avslutning. Til jul vil vi gjerne ha riskrem, og når påsken kommer fyser vi mer på en sjokoladebombe eller noe godt med appelsinsmak.

Grill desserten

Om sommeren er det grill og uteliv som står i fokus. Vi vil gjerne spise ute når anledningen byr seg, og aller helst lager vi hele måltidet under åpen himmel. Da er det godt å vite at det finnes flere friske, gode desserter du kan lage på grillen etter at hovedretten er inntatt.

Prøv for eksempel grillet mango med honning og yoghurt eller grillede epler med mandelkrem.

Grillet mango med honning og yoghurt er en sunn og supergod dessert som passer glimrende etter en grillmiddag.
Grillet mango med honning og yoghurt er en sunn og supergod dessert som passer glimrende etter en grillmiddag.

Sommerkos med is

Is er en annen sommerfavoritt, og også denne desserten kan du lage selv. Da får du en litt annen is enn den man får kjøpt i butikken.

Vil du gjøre det litt enkelt, kan du lage en is med smak av Snickers og peanøtter eller After Eight og basilikum basert på kjøpeis. Vil du ha litt friskere smak på isen, kan du teste jordbæris med basilikum og pepper.

Friske bær

Bær og frukt passer perfekt som sommerdessert – enten alene eller med godt tilbehør. Friske jordbær liker de fleste, og selv om du garantert gjør suksess med kun jordbær, en mugge fløte og litt sukker, kan det jo være moro å prøve nytt.

Server for eksempel jordbærene med avokadokrem og sitronmelisse eller creme fraîche og balsamicoeddik.