Minipavlova er den perfekte overraskelsen til noen du er glad i, på morsdagen eller valentinsdagen. Med denne fremgangsmåten blir de også lekende lette å lage.
Februar er en måned fylt med kjærlighet, hvor morsdag og valentinsdagen feires tett på hverandre. Gi noen du er glad i litt ekstra oppmerksomhet på disse merkedagene, ved å lage verdens søteste pavlova i porsjonsstørrelse.
Har du aldri laget pavlova før? Frykt ikke! Med pavlovamarengs fra TORO og Piano Pavlovakrem er det enkelt å lykkes. Pynt gjerne med friske bær eller frukt i kjærlighetens farger.
Slik lager du minipavlova til morsdag og valentinsdagen
Form marengsen til små hjerter før steking og vips har du søte porsjonskaker klar til pynting. Bruker du ikke alle bunnene på en gang kan de oppevares i en lutftett boks i romteperatur i lang tid. De kan også fryses ned om du ønsker det. Pynting med krem og bær bør skje rett før servering for å unngå at marengsen blir bløt.
Dette trenger du:
TORO Pavlova Marengs
1,5 dl Vann
TINE Piano® Pavlovakrem
300 gram bær eller frukt
Slik gjør du:
- Sett ovnen på 140 grader med over- og undervarme.
- Bland posens innhold med 1,5 dl vann. Pisk godt med mikser i 10 minutter til marengsen er stiv.
- Sprøyt marengsen til små, hjerteformede bunner på et stekebrett dekket med bakepapir.
- Stek på midterste rille i cirka 60 minutter og avkjøl. Følg gjerne med mot slutten av steketiden for å se at bunnene ikke blir brent.
- Pisk Piano® Pavlovakrem i fem minutter, før du fordeler den på marengsbunnen.
- Pynt med bær eller frukt.
Tips! Vil du ha flere baketips til valentinsdagen? Sjekk TOROs enkle oppskrifter her.