30 år siden Imsdal ble lansert

Kvinne som går med Imsdal-flaske i hånden i skogen.

I år er det 30 år siden Imsdalseventyret startet. Med lanseringen under OL på Lillehammer ble Imsdal det kommersielle startskuddet for flaskevann i Norge.

Imsdalskilden er en underjordisk kilde i Imsdalen ved foten av Rondane, i en sidedal til Østerdalen. Kildevannet foredles naturlig etter å ha blitt filtrert gjennom store sandmasser før det friske og rene produktet tappes på flasker.

Gamle Imsdal-flasker

Lansert under OL i 1994

Imsdal ble lansert under OL på Lillehammer i 1994. Mange var skeptiske til vann på flaske, norsk springvann er jo regnet for å være blant det beste.

– Vi fikk høre at vann på flaske ville være som å selge sand i Sahara, forteller Josefine Hagatun, merkevaresjef for Imsdal i Ringnes.

Meningen med kildevann på flaske var likevel aldri å konkurrere med springvann, og hele 80 prosent av salget av Imsdal står folk på farten for.

Det er lett å tro at historien til Imsdal startet med lanseringen i 1994, men det har vært tappet vann fra kildene i Imsdalen siden tidlig på 1970-tallet. På den tiden ble det meste eksportert til utlandet.

Avisutklipp av Imsdal-artikkel.jpg

Skapte et nytt marked

Da Imsdal ble lansert skapte de et marked for kommersielt flaskevann i Norge helt fra bunnen av, og i dag er de markedsledende. 

Imsdal gjorde også at vann uten kullsyre tok av som kategori i Norge, og var også først ute med å lansere smaksatt kildevann, helt uten sukker og kalorier.

I dag får du Imsdal med smak av bringebær, fersken, sitron og årets nyhet med smak av hylleblomst og lime, i tillegg til det originale kildevannet.

Kvinne som drikker av Imsdal-flaske

Ikke bare en vannkilde

I Koppang fylles Imsdalsvannet direkte fra kilden på flasker. Det er faktisk Ringnes minste anlegg, og er en hjørnesteinsbedrift i kommunen. Med andre ord ikke bare en vannkilde, men også en kilde til lokale arbeidsplasser.