For de som vil prøve å lage en egen saft av sesongens bær, er dette en super anledning til å få en sunn og god saft uten kunstige tilsetningsstoffer.
Dampsafting er den enkleste og mest brukte metoden for å lage saft, og forutsetter at du får tak i en dampkoker. Det er imidlertid ingenting i veien for å lage saft i en helt vanlig kjele.
Sørg for at råvarene har god kvalitet og er fullmodne. Bland gjerne ulike frukter og bær, for å få en spennende smak på saften.
- Les også: Bær, frukt og grønnsaker som er gode til safting
- Les også: Slik lager du syltetøy, saft og gelé
Sånn safter du:
1. Rens bærene og kok dem i vannet i rundt 5 minutter.
2. Sil blandingen og ha i sukker. La saften koke til det slutter å skumme.
3. Hell saften på steriliserte flasker eller glass (varmet i ovn på 140° C i minimum 20 minutter), sett på kork og avkjøl.
4. Saften oppbevares kjølig og mørkt
(Kilde: www.frukt.no)
Oppskrift på saft:
- 1 kg blåbær (eller rips, solbær eller bringebær)
- 300 g sukker (avhengig av hvor søt du vil ha den)
- 5 dl vann
- Les også: Slik lager du syltetøy
- Les også: Slik lager du gelé
Det er lov å jukse hos KIWI...
Husk at det ikke trenger å være selvplukket, selv om du skal safte og sylte. Det er lov til å kjøpe råvarene i butikken! Som KIWI Pluss-kunde får du i tillegg 15 % bonus på fersk frukt og grønt.