Lesetid: 2 min

clock Created with Sketch.

Ny, lav KIWI-pris på Coca-Cola uten sukker og Pepsi Max

Torsdag 1. juli fjerner myndighetene særavgiften på all brus med 1,82 kroner pr. liter (inkl. mva). KIWI kutter prisene mye mer! 

Publisert: 28.06.2021 22.29 Sist oppdatert: 28.06.2021 22.29

Viktige varer 

Coca-Cola uten sukker og Pepsi Max er to produkter som er viktig for mange av KIWI-kundene. Vi velger derfor å kutte prisen mye mer enn avgiftskuttet på disse to variantene. Fra og med tirsdag 29.06. vil prisen på firepakning med Cola uten sukker være kun 39,90 kroner. Dette produktet kostet 99 kroner i januar, ble satt ned til 89 kroner i februar, og fikk ny fast pris på 69,90 kroner i april. Avgiftskuttet fra myndighetene hadde gitt en reduksjon på 12,5 kroner for en firepakning med 1,5 liter brus. Hadde vi altså kun satt ned prisen tilsvarende avgiftskuttet, ville prisen ha blitt 57,40. Firepakning med Pepsi Max har også fått en ny, lav KIWI-pris og koster nå 49,90 kroner. Denne kostet opprinnelig 89,90 kroner.  

Dette er ikke kortvarige tilbud, men varige pris fremover, så det er ingen grunn til å hamstre. Om alle handler som normalt, er det nok sukkerfri brus til alle.  

Brus er en viktig vare for mange. Det er også en av grunnene til at mange har valgt å dra over grensen for å handle. Stengte grenser har gitt økt omsetning for KIWI, særlig langs grensen. Økt omsetning gjør det mulig for KIWI å presse prisene lavere og å ansette flere. Vi har over 2000 flere medarbeidere enn på samme tid i fjor, og størst andel nyansettelser er i nærheten av grensen. Så når myndighetene nå kutter avgiftene velger vi å kutte prisene, ikke bare tilsvarende, men mye mer. Det håper vi kan bidra til å beholde flere arbeidsplasser her i Norge.   

Flere velger sukkerfritt 

Det er en klar trend at nordmenn går mot sukkerfritt, og nå drikkes det mer lettbrus enn sukkerholdig brus. Av det totale salget av brus i KIWI, er nå andelen sukkerfritt over 60 prosent. Vann er den beste tørstedrikken, men sukkerfri brus er et godt alternativ når du har lyst på noe som smaker litt mer. Hvis man først skal drikke brus, er det stor enighet om at sukkerfritt er det beste alternativet. Med disse nye, lave KIWI-prisene øker vi avstanden mellom sukkerholdig og sukkerfri brus, og vi tror det vil bidra til at enda flere velger sukkerfritt. 

Sukkerfri brus smaker stadig bedre 

Coca-Cola uten sukker har både fått nytt design og ny smak. Den er selvfølgelig fremdeles uten kalorier og sukker. Tidligere var det større forskjeller på smaken mellom sukkerholdige drikker og sukkerfritt, men produsentene har jobbet kontinuerlig med å forbedre smakene og gjøre sukkerfritt til et mer smakfullt alternativ. 

Trygt i normale mengder 

De helsemessige konsekvensene av å drikke sukkerfri brus er godt undersøkt, og både norske og internasjonale myndigheter bekrefter at kunstig søtning er trygt i moderate mengder. 

Les mer om Folkehelseinstituttets anbefalinger og fakta om søtstoffer her

Bli KIWI PLUSS-kunde og få 15 prosent Trumf-bonus på all ferskpakket fisk og all fersk frukt og grønt.

Bli KIWI PLUSS-kunde her