Hjemmepåsken 2021

Derfor drikker vi så mye Solo i påsken

Er det mulig å finne svaret på hvorfor den gule appelsinbrusen har blitt selve symbolet på påske i Norge?

I påskeuken og ukene i forkant, sendes nesten seks millioner liter Solo og Solo Super ut til dagligvarebutikker og andre utsalgssteder lander rundt. 

Hvorfor drikker vi så mye Solo i april? Jo, det er påske, og den gule appelsinbrusen har blitt selve symbolet på påske her i landet.

Norsk historie og tradisjon

– Jeg tror det handler om tradisjoner. Vi vil at påsken skal være slik den alltid har vært, med snø, solfaktor, hyttevegg, Kvikk Lunsj og Solo. I tillegg fokuserer Solo på den ekte smaken av appelsiner, og appelsiner har jo lenge vært en viktig del av påsken, sier Maria Heimisdottir Brennodden, senior merkevaresjef i Ringnes.

I år vil det ikke bli hyttepåske, og da blir det kanskje så som så med tilgjengeligheten på snø også. Det finnes likevel andre måter å lage seg en koselig påske med sin nærmeste familie på. Utekosen kan jo også gjøres i lavlandet på ukjente (og ikke så befolkede) stier eller svaberg?

Solo har vært her siden 1934 og har blitt omfavnet av det norske folk. Solo er kanskje en av Norges mest kjente merkevarer, og fram til 60-tallet var den større enn Coca-Cola i Norge. I dag har Solo en særegen plass i nordmenns hjerter og er fortsatt landets favoritt-appelsinbrus.

Sunnere alternativ

Alle Solo-produkter lages med åtte prosent fruktjuice. Solo Super kom i 2007, og er Solos sunnere alternativ. Brusen er uten tilsatt sukker og med samme friske appelsinsmak som originalen.

Det finnes mange myter om sukkerfri brus. Enkelte har også hevdet at sukkerfri brus er direkte farlig, men dette er klinisk ernæringsfysiolog Tine Sundfør helt uenig i.

– Etter min mening har sukkerfri brus fått et ufortjent dårlig rykte. Det er ingenting som tyder på at det er skadelig å drikke litt sukkerfri brus hver dag, sier Sundfør, og henviser til et betydelig antall studier på kunstig søtning, samt helsemyndighetenes anbefalinger.

Å bytte ut sukkerholdig brus med lettbrus kan for mange være et viktig skritt på vei mot bedre helse.