Visste du at regnet som falt over bøkeskogen i Larvik for 20 år siden, har blitt til mineralvannet du drikker i dag?
Opptil 20 år er nemlig tiden det tar for regnvannet som filtreres og renses på vei ned gjennom jordlagene å komme frem til tappestedet på Farrisfabrikken.
På veien har det tatt til seg mineraler som ble dannet for flere tusen år siden, da isbreen som dekket Larvik trakk seg tilbake og en morene steg opp fra havet.
Drikker vann i stedet for brus
Det er her vi finner bøkeskogen i Larvik i dag, og Farris-kildene som er opphavet til det flasketappede mineralvannet som har vært på markedet i over 100 år.
Nordmenn kjøper stadig mer vann på flaske, og Farris er den største leverandøren av kullsyrevann.
Forskjellen på springvann og mineralvann
I Norge har de aller fleste godt vann i springen hjemme, og mange er flinke til å fylle med seg vann på drikkeflaske hvis de trenger påfyll underveis. Men vet du hva som er forskjellen på vannet du tapper hjemme og det du kjøper i butikken?
Mineralvann og kildevann kommer fra underjordiske kilder som er godt beskyttet mot forurensning. Vannets egenskaper og sammensetning er det ikke lov å endre på, men produsentene har muligheten til å fjerne eller tilsette kullsyre.
Mineralvann, som Farris, har et høyere innhold av mineraler enn kildevann. Mineralene er med på å gi mer smak på vannet. I tillegg vil mengden kullsyre påvirke selve smaksopplevelsen når du drikker vann med kullsyre.
Vannet du tapper fra springen eller kjøper på flasker som ikke er merket som mineralvann eller kildevann, er det vi kaller «alminnelig drikkevann». Dette er overflatevann fra vassdrag som renses frem til kvaliteten tilfredsstiller EUs krav til drikkevann.
Siden vi i utgangspunktet har veldig god vannkvalitet her til lands, smaker også springvannet vårt bedre enn i andre land hvor vannet må renses hardere for å få god nok kvalitet. Men når du er ute på farten, er tørst og ikke har tilgang på en vannkran, kan du velge Farris med den beste samvittighet!