Visste du at kaffe har dobbelt så mange aromastoffer som vin? Det er med andre ord litt av en jobb å få en kopp Evergood til å smake likt hver gang!

En god kopp kaffe er noe de aller fleste setter pris på, og er en nødvendighet om morgenen for veldig mange. Hva er vel en trøtt mandag morgen uten en deilig kopp kaffe når man står opp?

Men ikke alle har et like enkelt forhold til den mørke drikken. Innkjøpsdirektør Roger Wilhelmsen i John. Johannson Kaffe, er også en av Norges mest erfarne kaffesmakere. 

150 kopper kaffe hver dag

Han smaker på hele 150 kopper kaffe hver eneste dag, og har holdt på med dette i 17 år. Rogers jobb er å bestemme hvilke kaffebønner Evergood skal kjøpe for å få frem den riktige smaken, uansett sesong.

-Det beste med å jobbe med kaffe må være alle de fantastiske smakene. Kaffe har så mange flotte aromastoffer. For eksempel har kaffe dobbelt så mange aromastoffer som vin, forklarer han.

KAFFESMAKER: Roger Wilhelmsen smaker på 150 kopper med kaffe hver dag.
KAFFESMAKER: Roger Wilhelmsen smaker på 150 kopper med kaffe hver dag.

Evergood sin kaffe består av en nøye utvalgt blanding av arabicabønner, der de henter en søtlig syrlighet fra Kenya, mens bønner fra Colombia bidrar med silkemyk balanse, god fylde og en lang, elegant ettersmak.

Så hvordan smaker man egentlig på kaffe?

- Det er ingen hemmeligheter, men prøv å kjenne etter – hva er det du faktisk smaker? Evergood sin kaffe skal smake bitte litt sjokolade og litt solbær. Så skal den ha en god fylde, altså at du får en god munnfølelse også, forklarer Wilhelmsen. 

Hemmeligheten bak god kaffe

Evergood ble lansert allerede i 1954. Den kom først kun i boks for å bevare aromaen best mulig, og ble bare distribuert på Østlandet. I 1966 sto det kaffefabrikken ferdig på Filipstad, og ble med det Norges mest moderne kaffebrenneri.

Men selv med så mange år i bransjen, er det fortsatt det samme prinsippet som gjelder nårkvalitetskaffe skal produseres.

-Det er ingen snarveier til god kaffe. Man er faktisk nødt til å kjøpe gode råvarer, hvis ikke klarer man ikke å lage god kaffe, sier Roger Wilhelmsen.

Hos KIWI får du alltid faste lave priser på kvalitetskaffe fra Evergood.