Slik lager du iskaffe på 4 måter

På varme dager er det deilig å bytte ut den varme kaffekoppen med et glass oppkvikkende iskaffe. Vil du lage iskaffen selv er det flere måter å gjøre det på. Her får du fire forfriskende forslag.

1. Islatte

Mange tenker kanskje at iskaffe må ha sukker, men på de fleste kaffebarer tilberedes iskaffen uten sukker siden melk har mye sødme i seg selv. For å lage melkeskum til islatte er det enklest å bruke en melkeskummer. Dersom du ikke har dette, kan du varme opp melken i en kjele til maks 74 grader, ha den varme melken over på et norgesglass eller lignende og riste godt til melken skummer.

Du trenger:
6 isbiter

1 dl varm melk, skummet

1 dl kald melk

2-3 ts Nescafé Gull
30 ml varmt vann

Slik gjør du:

Ha isbitene i glasset

Hell over den kalde melken.

Hell over melkeskummet

Bland ut Nescafé Gull i varmt vann, 80 grader er ideelt, og hell over i glasset til slutt.

Bland ut Nescafé Gull i varmt vann og hell over i glasset til slutt.

2. Freddo Espresso

Grekerne er kjent for sin iskaffe og hver en liten strandbar tilbyr sin variant laget med pulverkaffe, vann, isbiter, en dæsj melk, og litt sukker for den som ønsker det. En av variantene er Freddo Espresso:

Du trenger:

2-3 ts Nescafé Azera Espresso

30 ml varmt vann

2 dl kald melk

6 isbiter

Slik gjør du:

Bland ut Nescafé Azera i varmt vann.

Ha isbiter, kald melk og espresso i en shaker og rist godt i 30 sekunder.

Hell alt over i et glass og nyt feriefølelsen!

Grekerne er kjent for sin iskaffe - Freddo Espresso.

3. Frappuccino

Har du lyst på noe ekstra godt er frappuccino iskaffen for deg. Denne varianten er fyldig og god, og en del søtere enn tradisjonell iskaffe. Du kan tilsette ulike smaker, som sjokolade- eller karamellsaus, og toppe den med krem for en deilig dessertvariant. Det som kjennetegner en frappuccino, er den fyldige og slush-aktige konsistensen. For å få til dette bør du ha en blender for å knuse isbitene til riktig konsistens.

Du trenger:

2-3 ts Nescafé Brasero

30 cl varmt vann

1 ss sukker

1 ts vaniljesukker

2 dl isbiter

2 dl kald melk

Slik gjør du:

Rør ut Nescafé Brasero i varmt vann. Tilsett sukker og vaniljesukker og rør til alt sukkeret er oppløst.

Ha isbiter, kald melk og kaffe i en blender.

Kjør alt til du har en slush-aktig konsistens.

Hell over i et glass og topp med pisket krem om du ønsker det.

Har du lyst på noe ekstra godt? Da er frappuccino iskaffen for deg.

4. Superenkel iskaffe

Dette er den enkleste varianten av iskaffe. Her er det ingen melk som skal skummes eller isbiter som skal knuses. Alt du trenger er å ha alt i glasset, røre rundt og vips har du deilig iskaffe på 1-2-3.

Du trenger:
4 isbiter

2 dl kald melk
2-3 ts Nescafé Gull
30 ml varmt vann

Slik gjør du:

Rør ut Nescafé Gull i varmt vann.

Ha isbiter i glasset, hell over kald melk og kaffe til slutt. Rør rundt og nyt!

Superenkel iskaffe!