Det beste alkoholfrie juleølet

Dette ølet velger du til julematen

Julemiddag med alkoholfritt øl. Foto.

Alkoholfritt øl blir mer og mer populært. Hos KIWI finner du alternativene som passer godt sammen med julematen.

Det er mange gode grunner til å ha en alkoholfri julefeiring, og utvalget er stort for dem som ønsker et alternativ til øl og akevitt med julemiddagen. 

Det er her det alkoholfrie juleølet kommer inn. Hos KIWI finner du flere alkoholfrie alternativer, men det er ikke alltid så lett å vite hvilken type som faktisk har en god øl-smak. Øl-sommelier Amund Polden Arnesen vet råd.

– De alle fleste alkoholfrie juleølene er ganske like. De er laget for å ligne på det undergjærede norske juleølet med en fin karamellisert maltsmak som kan gå godt til noe av julematen. Kjøp noen forskjellige på begynnelsen av sesongen og smak deg frem til den du liker best, råder han.

Godt alternativ før og etter middag

Om du ikke er glad i juleølsmaken, eller ønsker å variere med forskjellige typer øl, har KIWI flere gode alternativer.

Clausthaler original er brygget med samme metode som pilsnerøl, og har derfor en autentisk ølsmak og rik aroma. Det består kun av vann, maltet bygg og humle, og er et allsidig valg til festmat eller som forfriskning før og etter måltidet.

Hansa-Borg juleøl.jpg
Både Clausthaler Original og Santa Clausthaler smaker godt til julematen.

Santa Clausthaler på topp

Santa Clausthaler fra Hansa Borg Bryggerier er et godt øl som vil passe til julemat, forklarer han.

– Som et alkoholfritt alternativ til julematen, troner de absolutt på toppen av det som er tilgjengelig, sier øl-sommelieren.

Polden Arnesen legger til at han er imponert over hvor godt alkoholfritt øl har blitt, og at flere av variantene som finnes i butikk er gode på smak. 

– De store industrielle bryggeriene har blitt ekstremt flinke på dette. Blant annet tar de i bruk biologiske metoder og får til en gjæringsprosess som skaper mye av «ølsmaken» uten å lage noe særlig alkohol, forteller han.