Det beste alkoholfrie juleølet

Dette ølet velger du til julematen

Alkoholfritt øl blir mer og mer populært. Hos KIWI finner du alternativene som passer godt sammen med julematen.

Det er mange gode grunner til å ha en alkoholfri julefeiring, og utvalget er stort for dem som ønsker et alternativ til øl og akevitt med julemiddagen.

Som alkoholfritt alternativ blir du ofte tilbudt vann med eller uten kullsyre, men dette gir ikke den samme bitre smaken i munnen som man får av øl, og som passer så godt sammen med julematen, supplerer Kim Daniel Bergersen fra Ølakademiet i samme artikkel.

De beste øl-alternativene

Det er her det alkoholfrie juleølet kommer inn. Hos KIWI finner du flere alkoholfrie alternativer, men det er ikke alltid så lett å vite hvilken type som faktisk har en god øl-smak. Øl-sommelier Amund Polden Arnesen vet råd.

- De alle fleste alkoholfrie juleølene er ganske like. De er laget for å ligne på det undergjærede norske juleølet med en fin karamellisert maltsmak som kan gå godt til noe av julematen. Kjøp noen forskjellige på begynnelsen av sesongen og smak deg frem til den du liker best, råder han.

Santa Clausthaler på topp

Santa Clausthaler fra Hansa Borg Bryggerier er en god øl som vil passe til julemat, forklarer han.

- Som et alkoholfritt alternativ til julematen, troner de absolutt på toppen av det som er tilgjengelig, sier øl-sommelieren.

Han legger til at også Munkholm Juleøl vil passe til det meste av julemat, og er imponert over hvor godt alkoholfritt øl har blitt.

- De store industrielle bryggeriene har blitt ekstremt flinke på dette. Blant annet tar de i bruk biologiske metoder og får til en gjæringsprosess som skaper mye av «ølsmaken» uten å lage noe særlig alkohol, forteller Amund Polden Arnesen.