Denne sommerdrikken kan du nyte med den aller beste samvittighet.
Smoothies ble først laget i California på slutten av 1980-tallet, og drikken fikk raskt gjennomslag i surfe- og beachkulturen.
Inntil for omtrent ti år siden var imidlertid dette en riktig så eksotisk drikk for folk flest, men nå er det flere og flere som både lager smoothie hjemme og som kjøper det med seg på farten fra en smoothiebar.
Næringsrikt og godt
Det å lage sin egen smoothie til frokost, lunsj, dessert eller mellommåltid er enkelt, og variasjonsmulighetene er uendelige.
Her kan du fylle på med dine egne favoritter blant frukt, grønnsaker og bær stappfulle av antioksidanter, vitaminer, mineraler og fiber.
Resultatet blir en drikk med herlig smak og næringsinnhold på topp.
Bruk også grønnsaker
Vanligvis er basisen i en smoothie frosne bær, frukter og yoghurt eller ferskpresset juice men det er ikke noe i veien for å også tilsette litt grønnsaker.
Da bli det også lettere å få i seg grønnsaksdelen av ”5 om dagen”.
Varier gjerne også smoothien med friske urter, krydder, havregryn, cottage cheese, nøtter, kjerner og frø, for her er det egentlig bare fantasien som setter grenser.
Mindre kalorier
Start med å ha drikken i blenderen først, da dette letter trykket og sparer knivbladene.
Dersom du ikke tåler kumelksprodukter, er det for øvrig ingenting i veien for å bruke soyayoghurt eller melkeerstatninger av for eksempel havre, mandler eller ris.
Hvis du vil spare på kaloriene, kan du også gjerne velge skummet melk eller fun saft med litt isbiter som væske.
Slik gjør du
- Vask, rens, skrell og del opp frukten og grønnsakene
- Tilsett frosne bær, frossen frukt eller isbiter
- Tilsett melk, yoghurt eller juice
- Ha eventuelt i havregryn, cottage cheese eller nøtter eter ønske
- Tilsett krydder
- Ha alle ingrediensene i blenderen og kjær til det blir en flytende masse.
- Drikk med en gang.