Sunn og billig sommerdrikke hos KIWI

Denne sommerdrikken må du prøve

Twinings Cold In`fuse på benk.

Visste du at Twinings har lansert en te som brygges kald? Teposen lar du ligge i flasken for å frigjøre smak, og drikken er helt uten søtning og kalorier.

Endelig er sommeren på vei, og i varmen er det viktig å drikke nok. Det å ha en vannflaske med seg er smart hvis du vil passe på å få i deg nok væske, men det trenger ikke være mindre sunt å fylle den med noe som smaker litt mer. 

Twinings lanserte tidligere i år en ny te som er full av smak, fri for sukker og kalorier og kan brygges rett i drikkeflasken din. 

Lisa Finjarn i Haugen-Gruppen.
Lisa Finjarn i Haugen-Gruppen.

Bare fem minutter

– Twinings Cold In`fuse er et helt nytt produkt i en form som ikke har vært tilgjengelig her i landet før. Drikken er laget kun på naturlige ingredienser av frukt, bær og urter og inneholder verken sukker, søtningsstoffer eller kalorier, forteller Lisa Finjarn i Haugen-Gruppen, som har ansvar for Twinings-merkevaren i Norge.

Du slipper ganske enkelt en tepose i vannflasken din, venter fem minutter og rister den. Drikken er nå klar, men posen lar du ligge i flasken der den frigjør smak gjennom dagen. 

Du kan fylle opp flasken med vann så ofte du vil, men skift pose etter åtte timer for å beholde den friske og gode smak. 

Twinings Cold In`fuse passer like bra på jobb som på trening.
Twinings Cold In`fuse passer like bra på jobb som på trening.

Setter smak på vannet

– Ettersom produktet inneholder tørkede urter til bruk i kalde drikker, representerer dette en helt ny måte å tilføre smak på, sier Finjarn. 

Å bruke teposer til å smaksette kaldt vann er helt nytt, og teen som brukes i teposene er blitt spesielt varmebehandlet slik at de trygt kan brukes i kaldt vann. Selve teposen består av biomateriale og er laget av maisstivelse. 

Lag en sommerlig og frisk mocktail med Twinings Cold In`fuse og frisk frukt.jpg
Lag en sommerlig og frisk mocktail med Twinings Cold In`fuse og frisk frukt.jpg

Finjarn tror produktet vil være kjærkomment for mange som ønsker å få i seg mer vann. 

– Mange har allerede med seg en gjenbruksflaske med vann gjennom dagen for å gjøre vann lett tilgjengelig for seg selv, men man kan jo bli litt lei vann etter hvert og ønske seg noe med mer smak. Med dette produktet er det enkelt å få i seg mer vann på en naturlig måte enten du er hjemme, på jobb, på trening, på bussen, i bilen eller ute i sommervarmen, sier hun. 

Vil du lage iste fra bunnen av? Se oppskrift og fremgangsmåte her.

Et godt alternativ

Klinisk ernæringsfysiolog Tine Sundfør syns Twinings Cold In`fuse er en god nyhet.

Klinisk ernæringsfysiolog Tine Sundfør.
Klinisk ernæringsfysiolog Tine Sundfør.

– Jeg er veldig positiv til at vi får gode alternativer til brus og saft med sukker, og denne nyheten er definitivt et sunt alternativ, sier hun. 

Sundfør forteller at sukkerholdig drikke er den viktigste kilden til sukker i norsk kosthold i dag, og hun mener gode alternativer vil gjøre det lettere å kutte ut sukkerrik drikke. 

– Kaldt vann er selvfølgelig helt strålende, men mange vil ha litt annen smak innimellom. Da er dette et smart valg, sier hun.