Den store te-guiden

Hvor godt kjenner egentlig Stephen Twining sin egen te? Vi blindtestet ham!

Går det an å lure te-ekspert Stephen Twining i en blindtest av fire forskjellige teer? Vi forsøkte - du kan se hvordan det gikk her.

Har du ingen anelse om hvem Stephen Twining egentlig er, men synes navnet høres litt kjent ut? 

I over 300 år har familien til Stephen Twining spesialisert seg på te, og som 10. generasjons te-ekspert er det få som vet mer om den populære drikken enn ham.

Og det er godt gjort, for etter vann er te det vi drikker mest av på verdensbasis.

- Te er i min mening en av de største gavene naturen har gitt oss. Du kan ta den samme planten og la den vokse opp på forskjellige steder, så gir den helt forskjellig smak, forteller den smilende briten.  

Slik gikk det med blindsmakingen

Men hvor god er Stephen Twining egentlig til å smake forskjell på te, når han må blindsmake på fire forskjellige kopper te som vi har laget i stand til ham? Som en ekstra utfordring på oppgaven, ba vi ham også fortelle et fun fact om hver av teene han klarte å svare riktig på. Slik gikk det:

Eventyrlystne nordmenn

Selv om nordmenn fortsatt har et lite stykke igjen for å komme opp på nivå med britene når det kommer til te-drikking, har Stephen Twining bitt seg merke i at vi her til lands har lettere for å teste ut nye smaker og varianter enn hans egne landsmenn har.

- Det er én av de tingene jeg elsker ved dere nordmenn. Dere er mye mer eventyrlystne! Four red fruits og Apple, cinnamon & raisin er blant de teene som drikkes mest, i tillegg til smakssatte svarte teer og en del grønn te. En brite vil som regel si «Oh no. That is not proper tea» hvis han blir tilbudt noe annet enn svart te med melk, sier te-elskeren smilende.