Katrine lager de beste fastelavnsbollene

Vi feirer fastelavn!

Denne helgen er det fastelavnssøndag. KIWIs egen bakeekspert, Katrine Østgård, vet hvordan du får fastelavnsbollene til å smake ekstra godt og friskt!

– Når du spiser sunt på ukedagene, er det ekstra deilig å unne seg en skikkelig godbit som dette når vi først skal feire fastelavn, sier Katrine Østgård fornøyd.

Overrasker kundene

Hun setter forsiktig en teskje inn i krem- og jordbærblandingen mellom to luftige bollehalvdeler, og konstaterer at hjemmebaksten smaker akkurat som den skal. Etter at bollene er delt og fylt og pyntet, hopper hun i bilen for å overraske kundene sine med ferskt bakverk.

Til daglig er Katrine nemlig assisterende butikksjef hos KIWI Fjellbo i Sørum, der hun også er ansvarlig for at ferskvaretilbudet er helt på topp.

Slik blir søte fristelser aller best

Men med sin utdannelse i baker- og konditorfag vet hun nøyaktig hvordan de søteste fristelsene blir aller best. På fritiden dyrker hun sin lidenskap som hobbykonditor, noe som også sendte henne rett inn i den populære tv-serien «Kakekrigen» for et par år siden.

– Skal du ha supre fastelavnsboller, er det selvsagt viktig å sikre seg en bolledeig som blir luftig og god. Jeg bruker bakepulver i tillegg til gjæren for å gi bollene en ekstra piff, og lar dem heve ekstra lenge før de settes i ovnen, forklarer Katrine.

– Jeg synes også at kardemomme hører med, og bruker en teskje ekstra for å få den fine kryddersmaken enda mer fram. Og når bollene er klare til å fylles, er friske bær helt perfekt i tillegg til kremen!

Hjemme på kjøkkenet har hun kuttet opp saftige jordbær i skiver, og kjørt noen av dem i blenderen sammen med litt jordbærsyltetøy. Denne blandingen legger hun på først, før krem og skiver av de andre bærene avslutter bakverket.

Kaker på jobb

Vel på plass i butikken på Fjellbo er det mange som setter pris på en overraskende forsmak på fastelavnsfeiringen.

– Jeg synes alltid det er gøy å ta med kaker på jobb når anledningen byr seg, slik at de flotte kundene våre kan få en smak. Så det er ikke første gang dette skjer, røper Katrine med et smil.

Som en ekstraservice har hun skrevet ut oppskriften på egne ark, slik at kundene kan ta den med hjem. Den inspirasjonen deler hun gjerne med deg også!

Ha en riktig fin fastelavnshelg!

Oppskriften på bollene til Katrine finner du her.

Oppskrift på litt sunnere fastelavnsboller finner du her.