KIWI følger skreien fra hav til butikk

Vi vil vise at skreien du får på KIWI er minst like fersk som den du finner i betjente fiskedisker.

Den veltrente, faste og fine torsken fra Barentshavet har ankommet norske farvann, og skreisesongen er endelig i gang.

Hva er alt dette oppstyret rundt skreien? Og er fisken vi kjøper i butikken den samme fisken som dras i land bare dager i forveien? 

Starstruck

KIWI har sendt ut en reporter for å vise at skreien du får på KIWI er minst like fersk som den du finner i betjente fiskedisker.

Johanne Koivunen Hoff (25) reiste fra Oslo til Troms i Nord-Norge for å finne ut hvor den hvite delikatessen egentlig kommer fra. Hun ble imponert av det som møtte henne.

– Jeg ble oppriktig starstruck av fiskerne etter å ha vært med i sjarken. Fiske er innmari hardt arbeid. De står opp når verden sover, fisker til vi andre er ferdige på jobb og gjentar det i all slags vær. På land møtte jeg en sjarkfisker på 90 år som fortsatt holder på til tross for at han har vært sjøsyk hele veien, noe som sier sitt. Selv var jeg fullstendig utkjørt etter én dag på havet...

KIWIs reporter dro til sjøs for å finne ut hvor fisken i KIWI-butikken egentlig kommer fra.
KIWIs reporter dro til sjøs for å finne ut hvor fisken i KIWI-butikken egentlig kommer fra.

Etisk fiske og forvaltning av ressurser

 Etter å ha fulgt fisken hele veien fra hav til butikk er Johanne overrasket over hvor stor respekt de som jobber med fisken har for den i alle ledd.

– Fiskerne som er avhengige av havet har et veldig fokus på etisk fiske og det å forvalte ressursene på riktig måte, noe som smitter. For å være helt ærlig hadde jeg ikke sett for meg at mottaket og fabrikken skulle være like nøye som de var, forteller hun.

– Kommer du til å spise mer fisk nå enn før?

– Definitivt, både skrei og annen villfisk. 

Skrei på KIWI

Ferskvaresjef i KIWI, Harald Bregner, synes det er gledelig om enda flere vil benytte seg av den fantastiske råvaren som skreien er.

– ­Skrei er viltfanget og tilgangen avhenger av vær og fangstforhold. Vi kan love at vi gjør alt for at vi skal kunne tilby denne havets delikatesse i våre 652 KIWI butikker over hele landet, sier Bregner.

KIWIs reporter reiste til Brensholmen i Troms for å følge skreien fra hav til butikk.
KIWIs reporter reiste til Brensholmen i Troms for å følge skreien fra hav til butikk.

Fersk fisk - uansett

Sjømathuset til Lerøy har levert fisk i over 100 år. Uansett om du kjøper skreien du skal ha til middag fra en betjent fiskedisk et annet sted eller som ferdigpakket fersk skrei på KIWI, får du fisk av beste kvalitet. 

Det lover produktutviklingssjef Fredrik Hald på Sjømathuset, som leverer fisk og sjømat til hele NorgesGruppen. 

– Vi plukker ut den aller beste fisken, uansett om den skal ferdigpakkes eller leveres til en fiskedisk. Det er ikke noe forskjell på dem, sier han.