Nyhet fra Findus hos KIWI

Fiskepinnene du kan servere med god samvittighet

Findus har lansert «Våre beste fiskepinner». Sjekk hva som gjør disse fiskepinnene spesielle.

Det er mange gode grunner til å velge fiskepinner til middag: Det er godt, det er raskt å lage, man kan variere nærmest uendelig med tilbehøret, og de inneholder omega-3, jod og protein. Det er ikke uten grunn at Helsedirektoratet anbefaler at man har minst to-tre fiskemåltider – eller 300-450 gram ren fisk – i uken.

Fiskepinner er også en glimrende måte å få i seg fisk på, også om man i utgangspunktet ikke er begeistret for fisk.

Nye fiskepinner med 100 prosent filet

Findus har nå lansert «Våre beste fiskepinner» som består av 100 prosent fiskefilet, dekket av sprø panering. Det høye fiskeinnholdet gjør at du med god samvittighet kan servere dette til middag. Fiskepinnene har i tillegg lavt innhold mettet fett og salt, og er nøkkelhullmerket. På toppen av dette bærer fisken miljømerket MSC, som betyr at den er fisket fra bærekraftig bestand.

Findus' nye «Våre beste fiskepinner».
Findus' nye «Våre beste fiskepinner».
– Vi er veldig stolte av våre nye fiskepinner. Disse er laget med 100 prosent fiskefilet og er dekket med vår helt unike ekstra sprø panering. Vi har også redusert saltinnholdet slik at dette er nå et skikkelig godt og sunt måltid som absolutt kan inngå i de anbefalte tre fiskemiddager i uka. Eller hva med å servere en fiskepinnesandwich til kveldsmat? foreslår Malin Valdal Corneliussen, markedsdirektør i Findus.

I august tok Findus med sine nye fiskepinner på Passion for Ocean-festivalen i Oslo og serverte nærmere 2500 smaksprøver til haventusiaster. Responsen var overveldende:

– Absolutt alle sa de syntes det var kjempegodt. Det som tydelig var det aller beste, og viktigste, for folk, var at de er laget med ren filet inni. Vi fikk mange kommentarer som «dette var noe heeelt annet», og «nå trenger jeg jo ikke lage de selv». Det var veldig gøy! sier Mona Wike, merkevaresjef i Findus.

Tilbehøret

Å finne det riktige tilbehøret er mer moro enn utfordrende. Fiskepinner passer utmerket med det meste, som for eksempel poteter eller potetmos, pasta, grønnsaker, lomper, wraps, ris, eller som pålegg på brødskivene. Findus har faktisk et eget oppskriftshefte med fiskepinner som du kan se her.

6 tips for å få barn til å spise fisk

  1. Lag mat sammen med barna, og spis maten sammen.
  2. Bruk fisk som pålegg, da får barna de samme viktige næringsstoffene her som gjennom middagsmaten.
  3. Barn er nysgjerrige. Gjør maten mer spennende ved å fortelle om fisken og om livet i havet.
  4. Bruk fiskens navn – laks, torsk, flyndre, steinbit – da blir det lettere for barna å ta stilling til hva de liker. Noen liker laks, men ikke torsk, eller motsatt.
  5. Ikke prøv å lure barna ved å late som om de får noe annet. Da blir de bare fiskemotstandere.
  6. Vær opptatt av kvalitet. Den beste måten å få barn til å bli glad i sjømat, er å friste med den fabelaktige kvaliteten til norsk sjømat.

(Kilde: Nærings- og fiskeridepartementet)