To til tre fiskemåltider i uken reduserer risikoen for slag, hjertesykdom, hjertesvik og plutselig hjertedød.
Etter hvert som årene går blir de fleste av oss stadig mer opptatt av hva vi kan gjøre for å holde oss friske. Fisk kan ha en stor positiv effekt både på fysisk og mental helse. Fisk og sjømat inneholder en unik kombinasjon av ulike næringsstoffer som kroppen trenger. Det er godt dokumentert at to til tre fiskemåltider i uken reduserer risikoen for slag, hjertesykdom, hjertesvikt og plutselig hjertedød. Mer fisk på bekostning av kjøtt vil også redusere risikoen for kreft i tykk- og endetarm.
Fisk er bra for din mentale helse
Sjømat inneholder flere viktige næringsstoffer som blant annet har avgjørende betydning for hjernens utvikling og funksjon. Omega-3-fettsyrene som du finner i fet og halvfet fisk som laks, ørret, sild, makrell og kveite er viktig for hjernes funksjon, da store deler av hjernen er bygget opp av disse sunne fettsyrene. Når du spiser fisk påvirker også dette hjernecellenes evne til å frigjøre blant annet de humørregulerende stoffene dopamin og serotonin, som gjør deg glad.
Enkelte studier har vist at personer som spiser mye fet fisk og mye grønnsaker, er mindre utsatt for å få sykdommen Alzheimer. På tross av dette studiet er det er fortsatt usikkert i hvor stor grad kostholdet spiller en rolle for utviklingen av Alzheimer