Fisk på 1-2-3

Dette er det viktigste når du skal tilberede en fiskemiddag

Lerøy-kokken har tipsene til deg som ikke er helt sikker på hvordan du skal tilberede fiskemiddagen.

Ifølge Norges sjømatråd spiser nordmenn mindre og mindre fisk og sjømat. I fjor hadde salget av fisk en nedgang på hele 15 prosent, og i løpet av de siste fem årene har det vært en volumnedgang på totalt 26 prosent, skriver NRK

Dette vil produktutviklingssjef på Sjømathuset, Fredrik Hald, gjøre noe med.

- Jeg tror det er en myte at årsaken er dårlige fiskeopplevelser fra barndommen. De som nå er mellom 18 og 35 har nok ikke hatt så mange dårlige fiskeopplevelser, men jeg tror heller ikke de har lært seg de lette og gode oppskriftene, sier han.

Selv spiser han fisk så ofte han kan, og helst hver dag. Men det er ikke alle i husstanden som synes dette er like greit.

- Når vi hadde laks fem dager på rad så syntes barna mine det ble litt mye, men 3-4 dager i uken synes de er helt topp, sier han.

NAM: Laks med purre går kjempekjapt å lage.
NAM: Laks med purre går kjempekjapt å lage.

-Det tar SÅ kort tid!

 Mange føler nok at de står litt på bar bakke når de skal ha fisk til middag. Hvordan tilbereder man fisk så det blir skikkelig godt og kanskje litt mer spennende?

På KIWI.no har vi flere fiskeoppskrifter som tar svært kort tid å lage. Prøv for eksempel:

Laks med purre på tre minutter

Torsk med potet- og hvitløkspuré

Laks i sandwich

- Når det gjelder å få opp konsumet så er det viktig å få frem at det er lett å lage god sjømat, og så tar det jo så kort tid! Det er så enkelt som det. Ha rene råvarer og enkle og gode smaker, så er du på god vei, sier han.

Han vil også understreke at presentasjonen av fiskeretter er ekstra viktig.

- Blir det servert på en lekker og enkel måte, så spiser man gjerne mer, spesielt barn og unge. Barn er spesielt glad i sashimi med soyasaus, men prøv også dette:

- Ta en torskerygg og bak den i ovnen med smør. Server den med smørsaus og en god og kremet potet og sellerirot-puré. Barn vil elske det, sier han!