• TV

Visste du at Bergensk fiskesuppe var verdens første fiskesuppe på pose? TORO hadde aldri forventet den enorme populariteten som kom etter lansering.

Da TORO Bergensk fiskesuppe ble lansert for 54 år siden, var den unik i sitt slag. Ikke bare fordi den var fra Bergen, men dette var faktisk verdens første fiskesuppe på pose.

- Etterspørselen etter suppen ble så stor at de måtte fly ned til Sveits for å hente ny emballasje like etter lansering. Fiskesuppen ble produsert i Nøstegaten i Bergen, og utenfor skal det ha vært en lang kø av biler som kom for å hente flere forsyninger av den populære nyheten, forteller produktutvikler og TORO-kokk Kenneth Johansen i Orkla Foods.

Norges mest populære

Fortsatt er Bergensk fiskesuppe Norges mest populære fiskesuppe på pose, og en av Norges mest solgte posesupper totalt sett.

Kokken Kenneth har i tillegg til å jobbe med TORO, laget kokeboken Ren matglede. Han møtte matentusiast og entertainer Heine Totland i KIWIs foodtruck på Sognsvann i Oslo for å vise hvordan du med enkle grep kan gjøre Bergensk fiskesuppe til en helt fantastisk fiskeopplevelse.

Se hvordan (og få en bonussang på kjøpet) i videoen øverst i saken.