Tikka masala med fisk

Imponer gjestene dine ved å lage en hjemmelaget tikka masala. Sausen tar litt tid å lage, men resultatet er verdt det. Server gjerne med jasminris, grønnsaker og matyoghurt.

Ingredienser

  • 800 g torsk eller laks
  • 2,5 fedd hvitløk
  • 2 stk gul løk
  • 3 ss olje
  • 0,5 ts kardemomme
  • 1 ts cummin
  • 2 ts koriander, malt
  • 1 ts paprikapulver
  • 0,3 ts Chili Explosion
  • 3 dl matfløte
  • 2 ss tomatpuré
  • 4 ss vann
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts sukker

Server med

  • 200 g sukkererter
  • 1 stk paprika, søt
  • 2 dl matyoghurt
  • Jasminris

Slik gjør du

  1. Skjær torsken i 2 cm terninger.
  2. Finhakk ingefær og hvitløk, og skjær løk i tynne skiver.
  3. Surr ingefær, hvitløk og løk i olje til løken er myk.
  4. Tilsett krydder og rør i cirka 2 minutter.
  5. Rør inn matfløte, tomatpuré og varmt vann.
  6. Kok sausen sakte opp og la stå og trekke i 15 minutter.
  7. Smak til sausen med salt og sukker.
  8. Bland torsketerningene inn i sausen og la trekke i ca. 5 minutter.
  9. Server med sukkererter, søtpaprika, matyoghurt og jasminris ved siden av.