Én müsli - fem mellommåltider!

Foto: KIWI

Denne müsli-oppskriften er så enkel å lage at du gjør det på fem minutter med én hånd på ryggen (nesten). Det som er ekstra supert med den, er at den kan brukes til så mye forskjellig.

Lager du müsli selv vet du hva som er i den. Du kan kutte ut det du ikke liker eller tåler, og pøse på med det du liker aller best. 

Vi har laget et forslag til en müsli-blanding og kreative måter du kan bruke den på for å lage raske frokoster eller mellommåltider.

Slik lager du müsli

Her er vårt forslag til grunnoppskrift på müsli: Hjemmelaget müsli

Vi har også laget fem forslag til deg på mellommåltider du kan lage med denne müsliblandingen:

cottage cheese med müsli og jordbær
cottage cheese med müsli og jordbær
Se oppskrift: Cottage cheese med müsli og jordbær

Lag "over night oats", eller kjøleskapsgrøt, med müsli
Lag "over night oats", eller kjøleskapsgrøt, med müsli
Se oppskrift: Kjøleskapsgrøt på müsli med Biola og bringebær

müslivafler med blåbær og ananas
müslivafler med blåbær og ananas
Se oppskrift: Müslivaffel med blåbær og ananassalat med mynte

Müslibar med rosiner er supergod snacks.
Müslibar med rosiner er supergod snacks.
Se oppskrift: Müslibarer med rosiner

Yoghurt med müsli og salat.
Yoghurt med müsli og salat.
Se oppskrift: Yoghurt med müsli og banansalat med mynte og agurk

Derfor er mellommåltider bra

Det kan gå utover både konsentrasjonen, overskuddet og humøret hvis det går for lang tid mellom måltidene. Et mellommåltid som holder blodsukkeret stabilt er løsningen, og kan også redusere søtsuget og risikoen for å overspise til neste måltid.

Mellommåltidet skal ikke være så stort, bare hjelpe deg å holde koken frem til neste måltid.