Alt til påske billig hos KIWI

Hvilket bacon er best til påskefrokosten?

Har du fått med deg at Prior Kalkunbacon har blitt kåret til best i test i en blindtest mot bacon laget av svin? Sunt og godt på samme tid!

Påsken er for mange forbundet med lange, hyggelige frokoster med mye god mat og drikke. Gjerne egg og bacon, og ofte flere dager på rad.

Spiser du bacon flere ganger i uken, anbefales det å velge et magrere alternativ enn det klassiske svinebaconet.

Da Prior lanserte nyheten Kalkunbacon høsten 2016, var det kanskje en del som humret litt – til tross for at dette har vært et kjent produkt i våre naboland en god stund.

Til topps i smakstest

Prior Kalkunbacon til hverdags.
Prior Kalkunbacon til hverdags.
Enda litt mer overraskende var det kanskje da TV2s Matkontrollen i februar 2018 inviterte tre baconeksperter til blindsmakstest av to typer kalkunbacon og tre typer filetbacon av svin. Prior Kalkunbacon gikk rett til topps uten at smaksdommerne skjønte at det var kalkun de smakte på.

 – Det er jo bare å gratulere produsentene, for de har jo åpenbart fått til noe, uttalte kokk Christopher Sjuve, som var en av ekspertene.

Også i ernæringstester gjør kalkunbaconet det bra. Ernæringsfysiologene i Bramat.no gir Prior Kalkunbacon terningkast 6 for å inneholde lite mettet fett, og bra med protein.

Lag supermat i påsken

Baconet er Nøkkelhullsmerket, og derfor et godt valg når du skal dekke på til påske- eller helgefrokost. Kombinerer du det med egg, snakker vi virkelig en super frokost.

For visste du at egg virkelig er det vi kaller «supermat», fordi det inneholder alle næringsstoffene kroppen din trenger, bortsett fra C-vitamin?

Her kan du lese 15 andre fun facts om egg, som kan brukes til å underholde resten av familien med gjennom påskeferien.

Egg og bacon er en favoritt for mange til frokost, også i påsken.
Egg og bacon er en favoritt for mange til frokost, også i påsken.