Sunt

Slik blir helgefrokosten sunnere – uten å kutte ut bacon

Helgefrokost er ukas høydepunkt for mange!

Med nyheten Prior Kyllingbacon har det sjelden vært lettere å kose seg med egg og bacon til frokost.

For mange er helgen ukas ubestridte høydepunkt. Ikke bare har vi fri fra jobb eller skole og hverdagens plikter, men det er også i helgen vi har tid til å kose oss litt ekstra. Et høydepunkt for mange er helgefrokosten. 

Det er nemlig lite som gir mer helgefølelse enn å ta seg tid til å nyte en lang, avslappet og ikke minst sen frokost. Maten skal være ekstra god, og er ofte mindre fornuftig enn i ukedagene. En foretrukken frokostfavoritt hos mange er egg og bacon, og det er ikke uten grunn.

Salt og sprøtt 

Det er nemlig mange grunner til at vi elsker egg og bacon. Det er noe med kombinasjonen av det salte, sprø og fløyelsmyke som gjør retten uimotståelig, og så langt unna den fornuftige hverdagsfrokosten du spiser i farta. Rett og slett selve symbolet på helgefrokosten. 

Selv om vi elsker egg og bacon, er det ingen hemmelighet at spesielt bacon-delen av frokostretten ikke er spesielt sunn. Bacon lages tradisjonelt av sideflesk fra svin, og har derfor en svært høy fettprosent. Det inneholder i tillegg store mengder salt, som heller ikke er bra for kroppen. Heldigvis finnes det nå et alternativ som både smaker like godt, og som har den samme sprø og gode følelsen som vanlig bacon. 

En sunnere nyhet – 70% mindre fett

Prior lanserer i disse dager nyheten Kyllingbacon, som med sine tynnskårede skiver er det perfekte produktet til helgefrokosten! Kyllingbacon smaker minst like godt og ser ut som vanlig frokostbacon, men inneholder hele 70% mindre fett.

Lag en deilig frokostblings med egg, Prior Kyllingbacon, avokado og salat. @Prior

— Siden skivene er tynnskåret oppnår kyllingbaconet den samme knasende sprøheten som vanlig frokostbacon, selv med den lave fettmengden, forteller Kristin Marie Vala som er kategorisjef i Prior.

Prior Kyllingbacon passer nydelig sammen med Prior frokostegg. @Prior

Rett og slett vinn-vinn, og en litt lettere måte å nyte egg og bacon til frokost - bokstavelig talt. Priors Kyllingbacon har i tillegg fått samme rosafarge som Priors frokostegg, noe som gjør det enkelt for alle å finne produktet i butikkhyllene.

Priors Kyllingbacon har, i likhet med Priors frokostegg og påleggsvarianter, også fått både Nyt Norge- og Nøkkelhullsmerket, som betyr at du også her kan nyte produktet med litt bedre samvittighet.

Gode tips til helgefrokosten

Vil du ha flere forslag til hva du kan servere til helgen? Her er fem forslag som garantert kommer til å slå an. 

Grønn smoothie: 

En deilig og grønn smoothie, toppet med nøtter passer perfekt til helgefrokosten! Vil du gjøre litt ekstra stas på deg selv, kan du servere den i en bolle med fersk frukt, müsli eller peanøttsmør. 

Grønn smoothie

Oppskriften på en frisk og grønn smoothie finner du her

Kjøleskapsgrøt:

Er du et skikkelig B-menneske, er kjøleskapsgrøt den perfekte frokostrett for deg. Den røres nemlig sammen kvelden før den skal serveres og er klar til du står opp. Enklere blir det ikke! Denne varianten er laget med appelsin, epler og ingefær og toppes med hakkede mandler. 

Kjøleskapsgrøt med yoghurt

Oppskriften på kjøleskapsgrøt med sitrusfrukt finner du her

Yoghurtbowl

Yoghurtbowl er en kjapp, sunn og enkel frokostrett som gir skikkelig luksusfølelse. Hell din favoritt-yoghurt i en skål og topp den med deilig frukt, bær og müsli. Trenger du inspirasjon til topping kan du prøve vår variant med smak av eple, kanel og nøtter. 

Fresh yoghurtbowl med müsli, frukt og bær

Oppskriften på yoghurtbowl med müsli og frukt finner du her

Potetpannekaker

Potetpannekaker er perfekt til frokost eller lunsj, og smaker i tillegg nydelig sammen med både egg og Prior Kyllingbacon. Retten serveres sammen med den deilig avokadodipp, og er en frokostrett du garantert kommer til å bli hekta på.

Potetpannekaker med kremet avokadodipp og spekeskinke

Oppskriften på sprø og gode potetpannekaker med kremet avokadedipp finner du her

Hjemmelaget knekkebrød med frø

Å lage hjemmelaget knekkebrød er både gøy og enkelt og smaker helt fantastisk. Sunt er det også. Du kan lage knekkebrød med den typen frø og krydder du ønsker, ment trenger du inspirasjon kan du prøve vår variant. 

Hjemmelaget knekkebrød med frø

Oppskriften på hjemmelaget knekkebrød med frø finner du her