Sunt

Slik blir helgefrokosten sunnere – uten å kutte ut bacon

Helgefrokost er ukas høydepunkt for mange!

Med nyheten Prior Kyllingbacon har det sjelden vært lettere å kose seg med egg og bacon til frokost.

For mange er helgen ukas ubestridte høydepunkt. Ikke bare har vi fri fra jobb eller skole og hverdagens plikter, men det er også i helgen vi har tid til å kose oss litt ekstra. Et høydepunkt for mange er helgefrokosten. 

Det er nemlig lite som gir mer helgefølelse enn å ta seg tid til å nyte en lang, avslappet og ikke minst sen frokost. Maten skal være ekstra god, og er ofte mindre fornuftig enn i ukedagene. En foretrukken frokostfavoritt hos mange er egg og bacon, og det er ikke uten grunn.

Salt og sprøtt 

Det er nemlig mange grunner til at vi elsker egg og bacon. Det er noe med kombinasjonen av det salte, sprø og fløyelsmyke som gjør retten uimotståelig, og så langt unna den fornuftige hverdagsfrokosten du spiser i farta. Rett og slett selve symbolet på helgefrokosten. 

Selv om vi elsker egg og bacon, er det ingen hemmelighet at spesielt bacon-delen av frokostretten ikke er spesielt sunn. Bacon lages tradisjonelt av sideflesk fra svin, og har derfor en svært høy fettprosent. Det inneholder i tillegg store mengder salt, som heller ikke er bra for kroppen. Heldigvis finnes det nå et alternativ som både smaker like godt, og som har den samme sprø og gode følelsen som vanlig bacon. 

En sunnere nyhet – 70% mindre fett

Prior lanserer i disse dager nyheten Kyllingbacon, som med sine tynnskårede skiver er det perfekte produktet til helgefrokosten! Kyllingbacon smaker minst like godt og ser ut som vanlig frokostbacon, men inneholder hele 70% mindre fett.

Lag en deilig frokostblings med egg, Prior Kyllingbacon, avokado og salat. @Prior
Lag en deilig frokostblings med egg, Prior Kyllingbacon, avokado og salat. @Prior

— Siden skivene er tynnskåret oppnår kyllingbaconet den samme knasende sprøheten som vanlig frokostbacon, selv med den lave fettmengden, forteller Kristin Marie Vala som er kategorisjef i Prior.

Prior Kyllingbacon passer nydelig sammen med Prior frokostegg. @Prior
Prior Kyllingbacon passer nydelig sammen med Prior frokostegg. @Prior

Rett og slett vinn-vinn, og en litt lettere måte å nyte egg og bacon til frokost - bokstavelig talt. Priors Kyllingbacon har i tillegg fått samme rosafarge som Priors frokostegg, noe som gjør det enkelt for alle å finne produktet i butikkhyllene.

Priors Kyllingbacon har, i likhet med Priors frokostegg og påleggsvarianter, også fått både Nyt Norge- og Nøkkelhullsmerket, som betyr at du også her kan nyte produktet med litt bedre samvittighet.

Flere gode frokoster til helgen