3 billige og sunne gryter som kan redusere matsvinn

Hvis du velger gryterett til middag, får du samtidig en glimrende anledning til å rydde i mat- og kjøleskapet.

Det kastes altfor mye mat i Norge. Vi i KIWI har som mål å halvere vår matkasting innen 2025, og vi har satt i gang en rekke tiltak for at vi skal nå målet.

Gryteretter er en gavepakke til alle som vil redusere matsvinn, siden det er gylden anledning til å rydde i mat- og kjøleskapet. «Alt går i gryta», heter det, så hvorfor ikke ta et dypdykk i egne skap for å se om du finner ingredienser du kan bruke? Da blir det ikke bare mindre matsvinn, men også mer penger i lommeboka.

Gryteretter er også ypperlig restemat når du har lyst på en ekstra god lunsj. Eller hva med å ta med varme gryterester på termos når du skal på tur i skogen eller fjellet?

Nedenfor får du tre gryteoppskrifter med mange ordinære ingredienser du kanskje allerede har. Og det er selvsagt fritt frem for å utvide oppskriftene med andre ingredienser du tenker vil passe.