Sunne og energiske gryteretter som er perfekt turmat

Ta med restene fra grytemiddagen ut på skogs- eller fjellturen. Gryter er nemlig ypperlig turmat, og her får du tre oppskrifter på sunne og energiske gryter.

Høsten er en glimrende tid til å gå en tur i fjellet eller skogen, særlig her i Norge hvor naturfargene alene kan ta pusten fra deg på denne tiden av året.

Gryter er perfekt å ta med som turmat. Det er mye mat og viktig næringsinnhold i gryterretter, så de er nærmest skapt for å bli tatt med ut på tur. Og det skal jo mye til for å slå kombinasjonen av å spise norske grønnsaker i gryte, omringet av norsk natur.

Hva med å lage en gryterettmiddag på lørdag, og så ta med gryterestene ut på skogs- eller fjellturen på søndag? Nedenfor har vi samlet tre enkle og billige gryteoppskrifter som er glimrende å ta med på termos eller som du kan varme på primusen.

PS. Ta en kikk på Den Norske Turistforenings pakkeliste over ting du bør ha med deg ut på tur. Vi anbefaler også at du ser på fjellvettreglene.