Hjemmelaget burgerbrød – enklere enn du tror

Burger med masse fyll

Klar for en sommer med digg mat på grillen? Hjemmelaget burgerbrød løfter kvaliteten på burgermåltidet, og er overraskende enkelt å lage.

Noen ganger er tilbehøret like avgjørende som det som skal på grillen, særlig når vi snakker om saftige burgere. En god burger fortjener godt burgerbrød, mener vi, og hjemmelaget burgerbrød kan være med på å heve hele måltidet, uansett hva du velger å putte mellom brødene.

Slik lager du burgerbrød 

Når du skal lage hjemmelaget burgerbrød må du beregne omtrent to timer fra start til slutt. Du kan variere mengden grovt mel etter eget ønske. Bruker du grovt mel får du en god kilde til verdifulle næringsstoffer, samtidig som du spiser et bedre måltid. Et festmåltid er sjeldent spontant, men uansett er det ikke lange tiden som trengs for å imponere gjestene – eller gjøre en helt vanlig middag til noe litt ekstra.

Her er oppskriften på hjemmelaget burgerbrød:

8 burgerbrød
Ca. 2 timer

DU TRENGER 

500 g siktet hvetemel 
(eller 250 g siktet hvetemel og 250 g sammalt mel)
1 ts bordsalt
2 ts sukker
2,25 ts tørrgjær
Ca. 3 dl lunkent vann
0,5 dl raps- eller solsikkeolje
1 egg

SLIK GJØR DU

Rør sammen de tørre ingrediensene. Tilsett vannet, deretter oljen og elt deigen sammen. Dekk den til og la den heve i 1-1,5 time til deigen er doblet i størrelse. Forvarm ovnen til 220 grader. Del deigen i åtte emner, rull dem til boller og klem dem litt ned. La brødene etterheve i 10-20 minutter før du pensler med pisket egg, og baker dem til de er gylne og gjennomstekt. Dette tar ca. 15 minutter litt avhengig av ovn. La burgerbrødene deretter hvile på en rist. 

Burger: Inspirasjon til flere kombinasjoner

Lyst på inspirasjon til hva du skal putte mellom de saftige burgerbrødene dine? Vi har burgere som passer for alle og enhver. For eksempel Christers juicy burger med spennende smaker. Eller har du kanskje mer lyst på kyllingburger, fiskeburger eller vegetarburger? Alle disse burgerne gjør seg veldig godt sammen med hjemmelaget burgerbrød. 

Trenger du topping også? Dressing, syltet rødløk og coleslaw er gode alternativer som kan gi det lille ekstra til burgeren din. Til slutt er det bare å nyte en skikkelig digg og gjennomført burger.