• TV

Synes du fisk kan være litt vrient å grille? Da bør du prøve klippfisk! Den er både fastere i fisken og gir deg en smaksopplevelse utenom det vanlige.

Tina Nordström lager grillet klippfisk med purreløk og tomatsalsa.
Tina Nordström lager grillet klippfisk med purreløk og tomatsalsa.
Har du litt dårlig erfaring med å legge fiskestykker på grillen fordi du har opplevd at fisken deler seg eller lett svir seg fast i grillristen?

Da bør du prøve med klippfisk neste gang. Pensle den godt med olje før du legger den på grillen, så skal det mye til før den svir seg fast. Se vår sommerkokk Tina fortelle mer om hvordan du griller klippfisk i videoen øverst på siden.

Gjør som portugiserne

Norge er verdensledende på eksport av klippfisk, men blant nordmenn flest er kanskje dette flotte produktet ganske undervurdert.

Portugiserne har lagt klippfisken på grillen i mange år – kanskje ikke så overraskende når det sies at man i Portugal skal kunne 365 forskjellige klippfisk-oppskrifter. Èn for hver dag.  

Fisk til tørk i Henningsvær.
Fisk til tørk i Henningsvær.
Kjøp utvannet klippfisk

Det som er viktig å tenke på når man skal grille klippfisk, er at fisken er godt utvannet i forkant. Det er for å unngå at fisken blir altfor salt etter grilling.

Hos KIWI får du kjøpt ferdig utvannet klippfisk. Skulle du imidlertid ikke få tak i dette, bør vanlig klippfisk ligge i bløt i 2-3 døgn – men det finnes kjappere løsninger!

—Det er perfekt å vanne ut klippfisk under rennende vann. Da blir den raskere klar. Ligger den i stille vann, trenger den gjerne tre døgn før den er klar. Og pass på at klippfisken renner godt av og tørkes i et klede før grilling, da blir den fast og fin i kjøttet, fortalte kokk Arne Brimi til Dagbladet i et intervju fra 2009.

Se alle Tinas høstoppskrifter

Få inspirasjon til kjapp, sunn og billig høstmat!

Se alle oppskrifter