Skal du arrangere grillfest med mange gjester? Da er det lurt å vite hvor mye mat du bør beregne per person - så det blir nok til alle, uten at du sitter igjen med masse rester.
Med Gilde Grillfest og Pølsemakerens Beste i stor pakning er det enkelt å invitere mange til et deilig grillmåltid. Pølsemakerens beste finnes også i flere og mindre pakninger om du heller ønsker å tilby ulike varianter.
Her får du en enkel guide til hvor mye du bør planlegge per gjest:
- Det er vanlig å beregne rundt 500-600 gram mat per person totalt, inkludert tilbehør.
- Kjøtt, fisk eller vegetarisk protein: 300-400 gram per person.
- Tilbehør i form av salat, poteter og grillede grønnsaker: 200-300 gram per person.
- Brød eller foccaccia: 1-2 skiver eller stykker per person.
- Dressing: 50–75 g per person, noe som tilsvarer 2–3 ss per person.
Et godt råd er å lage tilbehør som kan klargjøres tidligere på dagen, så slipper du å stå på kjøkkenet når gjestene kommer.
Her er tips til tilbehør det er enkelt å lage til mange:
- Ovnsbakte poteter: Skjær poteter i båter, dryss over olje, salt, pepper og timian og bak i ovnen i 20-25 minutter.
- Foccaccia: En saftig foccacia i langpanne passer godt til grillmaten. Flere tips til brød som passer til grillmaten ser du her.
- Salat: En grønn og frisk salat hører med. Tilsett gjerne frukt eller bær i salaten, noe litt søtt og friskt passer godt til grillmat. Her er 8 friske salater du kan prøve til grillmaten.
- Oppskåret vannmelon: Er en enkel og forfriskende avslutning på grillmåltidet.
Forslag til dressinger:
- Hvitløksdressing eller aioli: passer perfekt til svinefilet og poteter.
- BBQ-saus: klassiker til både pølser og kjøtt.
- Rømmedressing med urter: frisk og god til salat og grønnsaker.
- Chilimajones: for dem som liker litt sting.