Griller du mye i løpet av sommeren, er det lett å gå tom for inspirasjon. En ny vri på tilbehøret er alt du trenger for å gjøre burgeren skikkelig digg. Her får du våre tre favoritter akkurat nå!
1. Greskinspirert burger
Ønsker du deg en frisk burger med mye smak, er hjemmelaget tzatziki løsningen. Dressingen som brukes mye i Hellas og Tyrkia gir en skikkelig smak av sommer. Den er enkel å lage og kan brukes til all type grillmat.
Til 4 burgere trenger du:
0.5 stk. agurk
1 dl gresk yoghurt
1 fedd hvitløk
2 ss olivenolje
0,5 ts pepper
0,25 ts salt
2 ts dill (kan sløyfes)
2 pk Folkets big beef burger
4 stk Bakehuset Brioche burgerbrød
2 grovhakkede tomater
1 ss finhakket persille
4 blader hjertesalat
2 ss oliven, hakket
Slik gjør du det:
- Riv agurken på et grovt rivjern, og klem ut alt vannet. La den renne av seg i et dørslag.
- Bland sammen med yoghurt, olivenolje og presset hvitløk. Smak til med salt, pepper og dill. Sett i kjøleskapet mens du lager resten.
- Grill burgerne over direkte varme til de er ferdig stekt, og har fått fine grillmerker
- Varm opp brødene på indirekte varme.
- Legg nystekt burger på burgerbrød og fyll med tzatziki, hjertesalat, burger, grovhakkede tomater, oliven og finhakket persille.
2. Spicy tacoburger
Hvorfor ikke kombinere to av nordmenns favoritter, taco og hamburger? Med fyldig tacosaus, knasende sprø tortilla chips med ostesmak og chilimajo, får du en passe spicy burger som hele familien vil elske.
Til 4 burgere trenger du:
2 pk Folkets big beef burger
4 stk Bakehuset Brioche burgerbrød
4 skiver cheddarost
2,5 dl Mills majones
Tabasco etter smak
0,5 pose feldsalat
1 stk tomat, i skiver
4 never Maarud Tortilla Cheese
4 ss Old El Paso tacosaus
Slik gjør du det:
- Grill burgerne over direkte varme er ferdig stekt, og har fått fine grillmerker.
- La en osteskive smelte på hver burger mot slutten av steketiden.
- Varm opp brødene på indirekte varme.
- Bland majones med ønsket mengde Tabasco.
- Legg nystekt burger på burgerbrød og fyll med salat, salsa, tomat, Maarud Tortilla Cheese og spicy majones.
3. Klassiker med en vri
Den klassiske burgeren med ost, hamburgerdressing, salat og tomat slår sjelden feil. Men noen ganger har man behov for litt variasjon. En liten vri kan være å lage dressingen selv. Ingrediensene du trenger, har du mest sannsynlig i skapet fra før.
Til 4 burgere trenger du:
2,5 dl Mills majones
4 ss Heinz ketchup
1 ss Dijonsennep
2 ss juice fra sylteagurk
2 ts hvitløkspulver
2 pk Folkets big beef burger
4 stk Bakehuset Brioche burgerbrød
4 skiver cheddarost
1 stk crispisalat
1 stk tomat, i skiver
1 stk rødløk, i skiver
Slik gjør du det:
- Start med hamburgerdressingen. Bland sammen majones, ketchup, sennep og sylteagurkjuice i en skål. Rør godt.
- Rør inn hvitløkpulver. Smak til dressingen med salt og pepper.
- La dressingen godgjøre seg i kjøleskapet minst 30 minutter før servering slik at smaken setter seg.
- Grill burgerne over direkte varme til de er ferdig stekt, og har fått fine grillmerker.
- La en osteskive smelte på hver burger mot slutten av steketiden.
- Varm opp brødene på indirekte varme.
- Legg nystekt burger på burgerbrød og fyll med hamburgerdressing, crispisalat, tomat og rødløk.