Jon ble overrasket over pølsenyhet fra KIWI - Dette kan jeg like!

Jon og Anita er livsnyterne som elsker å gjøre hverdag til fest. En perfekt match for håndverkspølsene fra KIWI.

Publisert: 26.05.2023 14.44 Sist oppdatert: 26.05.2023 14.44

– Når vi kan finne pølser som dette, fiks ferdig i butikken - ja, da er det ekstra stas å fyre opp grillen, konstaterer Jon Elshøy fornøyd, mens han knyter på seg et egenprodusert grillforkle hjemme på verandaen på Brattlikollen i Oslo. 

Her utnytter Jon og kona, Anita Värmskog Elshøy, alle muligheter til å gjøre hverdag til fest, gjerne på enkelt vis. Slik som i dag: Håndverkspølsene fra KIWI ligger klare for å nytes, og tilbehøret er allerede klart til middagen. 

Jon kikker på etiketten som pryder pakken med Bratwurst – som har fått ekstra god smak av svart pepper, karve, muskat, merian og nellik.

Jons beste pølsetriks:

  1. Bruk middels varme på grillen.
  2. Grill på indirekte varme.
  3. Snu pølsene ofte.
Bilde

Mye mer kjøtt enn i andre pølser

– Se her, ja! De har hele 93 prosent kjøtt – og er i tillegg laget med sous vide-metoden, av selveste pølsemaker Idsøe. Dette kan jeg like!

Jon nikker, både overrasket og fornøyd, mens Anita kommer ut med en bolle frisk salat.

«Sous vide» er fransk og betyr rett og slett «under vakuum». Uttrykket brukes om mat som varmebehandles i vakuumpakket tilstand, en metode som først dukket opp i gourmetrestauranter. Siden maten blir tilberedt med eksakt temperatur i sin egen kraft, bevares den iboende smaken i råvarene på en måte som er nær umulig å oppnå med andre metoder.

Bilde

Kvalitetspølser i tre varianter

Serien med håndverkspølser fra anerkjente Idsøe i Stavanger kommer også i to andre varianter: Fransk Landpølse med fennikel, timian, muskat og grønn pepper – og Chili Cheese, som mikser klassisk Norvegia med smak av rød og grønn jalapeño, hvitløk, svart pepper og chipotle.

– Jon elsker pølser og lager dem gjerne selv. Her har det vært både villsvin og hjort med pannestekt kryddermiks i deigen, røper Anita.

– Joda, det er gøy å lage pølser selv, men det er jo deilig å finne ordentlige kvalitetspølser som dette på KIWI, da - fiks ferdig!

Bilde

Matglede betyr samhold

For Jon og Anita er god mat en viktig del av det å ha det godt i hverdagen. Uansett hvilke utfordringer som dukker opp, holder de fast ved måltidene sammen.

– Vi har begge vokst opp i familier som verdsatte god mat og matglede. Ikke som en luksus, men som et fellesskap. Samholdet rundt bordet har vært en viktig del av det å være en familie, og det opplever vi fremdeles når barn og barnebarn er på besøk, forteller Anita – mens Jon vender pølsene på grillen.

Dette er sous vide

Folkets håndverkspølser er tilberedt med sous vide-metoden - en metode som framhever smakene og gir et saftig og godt resultat.

Sous vide er en skånsom måte å tilberede mat på. Først blir pølsene vakuumpakket, før de blir trukket på lav varme over lengre tid. Dette framhever smakene og gir fantastisk gode pølser. 

Folkets håndverkspølser er produsert av A. Idsøe, og denne sommeren finner du tre klassiske favoritter hos KIWI: Bratwurst, Chili Cheese og Fransk Landpølse.

KIWI_feature-pølser_produktbilde_NY.png

Folkets håndverkspøler fra Idsøe er blant pølsene som får best i test i VGs store test av spesialpølser.