• TV

Musiker og matentusiast Heine Totland har laget låten til KIWIs reklamefilmer i sommer. Den har energi, humør og god stemning – og fester seg garantert på hjernen.

Du har kanskje hørt den allerede? Heine Totlands «I Ein Sommardag (Vinden i Håret)» er soundtracket til KIWIs reklamefilmer, som går på høy frekvens denne sommeren. Låten er fengende, og når du har hørt den et par ganger, så sitter den.

Hør låten på Spotify! 

Mannen bak låten, musiker og matentusiast Heine Totland, synes låten passer perfekt til filmene. 

– Det er sol, sommer og god stemning, akkurat som i KIWI sin sommerkampanje. Dessuten har låten det som skal til for å være en god sommerlåt, sier han. 

På tur med skijentene

I tillegg til å ha skrevet låten har Totland også rollen som programleder og underholder i KIWI-filmene, som viser kokk Christer Rødseth, han selv og skijentene på tur i vakre omgivelser i Norges land – en tur Totland ser tilbake på med glede.

– Det var kjempegøy! ikke minst å få bli kjent med de beste damene i verden. De er kule og morsomme og enormt kompetitive! Samtidig er de vanlige jenter med vanlige interesser, som snakker om vanlige ting.

PÅ TUR: Heine Totland, Therese Johaug, Ingvild Flugstad Østberg og Christer Rødseth på tur i vakre omgivelser.

– Hvordan er skijentene på det musikalske plan?

– Det er stas at skijentene synger med! Men om de er musikalske? Noen mer enn andre, ler han. 

KIWI-låten på festival

Men en ting som er helt sikkert, er at også skijentene har fått sin dose av Heines sommerlåt, og det kommer også det norske folk til å få. I sommer skal nemlig Heine Totland turnere landet rundt med bandet sitt, og «I Ein Sommardag (Vinden i Håret)» er garantert på spillelista.

– Det er kjempegøy å spille låten live! Folk kjenner den, og jeg får veldig god respons når jeg spiller den på festivaler rundt om i landet. Jeg tror neppe det er noen andre dagligvarekjeder som blir spilt på festival i sommer, ler han.

Sommerminner fra før i tiden

Selv om låten er lettbeint, er det tunge, kompetente folk bak den, kan Totland fortelle, og nevner Bendik Brænne og Finn Tokvam. Selv er Totland veldig fornøyd med låten. Den minner han om sommeren, sånn som de var før. Svaberg, båt, fjord og is. Deilige sommerøyeblikk.

– Hvordan er somrene dine nå? 

– Nå tar jeg med familien på tur, jeg betaler alt, jeg kjører bilen, lager maten. Det blir ikke like lett og bekymringsløst som da jeg var ung, ler han og legger til:

­ – Det er ikke mye bekymringer i den låta der!

Hør låten på Spotify