Sunn mat for folk i farta

Salat er den perfekte sommermiddagen

Salat er mer enn bare tilbehør til grillmaten. En god sommersalat kan du gjerne servere som middag både til hverdags og fest. Se gode tips til sommersalaten her.

Denne sommeren ser vi skijentene og kokk Christer Rødseth i KIWI-reklamene på TV. Der deler kokken gode grilltips og skijentene får utfordre seg i konkurranser vi vanligvis ikke ser dem i. 

Christer er glad i rene råvarer og enkle salater er en favoritt. 

Friske grønnsaker i en god salat passer ypperlig på varme sommerdager. Dager da du knapt rekker innom middagsbordet før du haster videre til skoleavslutning eller når du jobber til sent på kvelden for å bli ferdig til sommerferien.

Salat er dessuten den perfekte middagen når du skal ha med deg noe på stranden eller rett og slett ikke orker varm mat, fordi værgudene smiler så bredt.

Visste du at du får 15 % Trumf-bonus på all fersk frukt og grønt i tillegg til all ferskpakket fisk hvis du er KIWI PLUSS-kunde? Bli KIWI PLUSS-kunde enkelt og helt gratis her.

Under ser du kokke-Christer lage en deilig kyllingsalat som er like god til lunsj som til middag. Her får du også noen veldig gode grilltips som du ikke bør gå glipp av. Oppskriften på Christers kyllingsalat finner du her.

Tips til middagssalaten

Noe av det geniale med salat, er at den kan lages slik du liker den. Hvert familiemedlem kan få akkurat de grønnsakene de helst vil ha i sin salat, og til slutt kan dere toppe den med for eksempel egg, ost, kjøtt, fisk eller bønner.

For å gjør måltidet helt komplett, tilsetter du litt fullkornspasta eller serverer salaten med en skive grovt brød. Er du glad i søtt kan det også anbefales å ha melon, mango eller jordbær i salaten, så får den enda litt mer smak av sommer.

Kutt til slutt opp noen friske krydderurter og bland dem i salaten eller i en dressing basert på for eksempel olivenolje eller yoghurt naturell.

Enkelt og sunt

En middagssalat trenger ikke være komplisert for å være god. Det er både enkelt og raskt å ta utgangspunkt i en pose med salatmiks. Den er ferdig vasket og kuttet og kan helles rett i salatbollen.

Velg den salatmiksen du liker best og tilsett det du vil. For en enkel salat kan det kanskje være tomater eller andre grønnsaker du har liggende i kjøleskapet, eller hva med noen biter fetaost og litt ferdigstekt salatkjøtt av kylling.

Med et par skjeer dressing på toppen får du en veldig rask og veldig god middag på travle dager.

Under ser du Therese Johaugs nydelige salat med tomatvinaigrette og pitakrutonger. Denne friske salaten er full av farger og gode smaker. Se oppskriften her

Lurer du på hvilken salatpose som passer til hvilken rett? Her får du noen gode tips til hvordan du kan bruke salatposer.

Vegetarsalater

Frisk salat med reddiker, vårløk og sukkererter

Denne salaten har masse antioksidanter, folat og jern.

Se oppskrift her

Quinoasalat med squash, erter, feta og pistasj

Denne salaten er både mettende og god.

Se oppskrift her

Salater med kjøtt

Entrecôtesalat med chimichurri-saus

Grillmat og salat passer perfekt sammen.

Se oppskrift her


Grillet kylling med nektarin- og chèvresalat

Helgrillet kylling rett fra grillen blir garantert en suksess.

Se oppskrift her

Salater med fisk

Salat med laks, søtpotet og grønnkålpesto

Lett og god middag med fisk, søtpotet og grønnkålpesto.

Se oppskrift her

Melonsalat med laks, ingefær og chilidressing

Se oppskrift her